Linnéa Hellbom

Namn: Linnéa Hellbom
Yrke: Fotomodell, hårstylist och makeup artist
Bakgrund: Började jobba som fotomodell som tolvåring för MIKAs vilket har tagit henne runt hela världen. Hon har fortsatt sin resa inom modebranschen men på andra sidan kameran då hon utbildade sig till makeup artist. På den vägen upptäckte hon magin bakom ett vackert hår så hon fortsatte och utbildade sig till hårstylist.
Bor: Saltsjöbaden, Sverige
Familj: Maken Carl Michael och dottern Saga-Lo (fem månader på bilderna)
Aktuell med: Att vara mamma, modell för Boob höst/vinter 2019 och utbildning till frisör
Instagram: @linneahellbom

Du är nybliven mamma till Saga-Lo sen fem månader, hur tycker du att livet har förändrats?

Det där är rätt häftigt för livet har självklart förändrats otroligt mycket, helt plötsligt finns det en ny person i familjen som bestämmer precis allt, när vi ska sova, äta eller bara ta en dusch till exempel. Samtidigt känns det så otroligt naturligt att det är precis så det ska vara. Den stora förändringen har varit att hitta sig själv och sin roll i den nya konstellationen, både som mamma och partner.

boob-linnea-hellbom-3.jpeg

Hur upplevde du din graviditet?

Min graviditet var helt fantastisk, jag har faktiskt aldrig mått så bra någonsin och jag kan sakna det ibland till och med, haha! Jag hade en del problem med ryggen eftersom jag felbelastade och en nerv kom i kläm, men lite roligt var att jag bytte till Boob Fast Food amnings-BH efter ungefär halva graviditeten och då försvann det onda i nerven efter någon dag!

Du har arbetat som modell sedan du var tolv år. Vilka erfarenheter har du fått med dig från det?

Oändligt mycket erfarenheter! Folk har oftast väldigt förutfattade meningar om hur det är att jobba som modell men det är ett väldigt hårt arbete som kräver mycket utav en. Det har gett mig en stark arbetsmoral då man alltid jobbar i team mot samma mål och det är aldrig ett nio till fem jobb utan man jobbar tills allt är klart, ofta långt in på natten. Det finns inga direkta lunchraster eller raster så modellen jobbar oavbrutet under den tiden. Att resa runt världen har lärt mig otroligt mycket om andra kulturer och jag lärde mig engelska enbart genom resandet. Jag kan fortsätta ett bra tag till men det här är några exempel på de erfarenheter jag fått.

Hur var det att modella som höggravid för Boobs höst/vinter kollektion 2019?

Helt fantastiskt! Jag har nog aldrig blivit så väl omhändertagen på en fotografering förut. Dessutom var det en kul upplevelse att modella med en putande mage och att försöka att inte suga in den hela tiden, haha. Fick även så otroligt mycket inspiration från teamet inför och efter förlossningen, plus att jag älskade Boobs kläder så mycket att jag nu fyllt upp halva min garderob med dem!

Nämn tre saker du inte vill vara utan som nybliven mamma?

Min bröstpump, bärsjalarna och mina amningskläder! Utöver det hade jag kunnat vara utan vad som helst förutom blöjor och någon pyjamas till bebisen.

Vi vet att du är ett stort fan av listor och logistik. Vad är dina tre bästa tips för att hålla ordning på vardagen?

Skaffa en prenumeration på en matkasse! Vi fick det i present av min svärmor och det var nog den bästa presenten vi fått. Att slippa tänka på att handla mat och vad man ska göra till middag har verkligen underlättat vardagen för oss; det sparar både tid och energi. Plus att vi vuxna också äter riktig mat, annars blir det lätt mackor till frukost, lunch och middag. Vi har en matkasse för fyra personer, då blir det över till lunch dagen efter också vilket är superbra!

Försök att ha det organiserat bland bebis-prylarna, låt varje sak ha sin plats. Vi har inrett lådorna med Saga-Lo’s saker med mindre lådor så att vi vet var varje sak ska ligga. Det underlättar för den som är hemma.

Skriv prioriteringslistor och var öppen för att listorna ändras från dag till dag. Vad är egentligen viktigast just nu?  Jag kanske sa ja till fika med väninnorna men behöver prioritera två timmars sömn mitt på dagen istället. Det är helt ok. Det är även helt ok att strunta i den där tvättstuge-tiden och istället kolla på Netflix hela dagen. Ingen lever ett sånt där perfekt Instagram-liv med bullbak och flawless makeup med en lycklig unge på armen.

boob-linnea-hellbom-2.jpeg

Vilka har hittills varit dina favoritplagg under graviditeten och efteråt?

Jag började använda Fast Food BH:n redan som gravid och det gjorde underverk för min rygg! Efteråt har jag levt i min Amelia coverall eftersom jag började ta frilansjobb redan efter sex veckor och den känns så otroligt moderiktigt och skön samtidigt. Min nya favorit inför hösten är Signe klänningen med ett par snygga sneakers till!

Du håller på att utbilda dig till frisör. Har du några snabba tips för mammor som har en ”bad hair day” och kort om tid?

Vi känner ju alla till magin med torrshampoo, men alla vet inte att det finns olika typer av torrshampoon: vissa ger textur till håret och andra funkar så som vi kanske tänker oss att ett torrshampoo ska göra; suga upp fettet från håret. Jag skulle rekommendera att skaffa ett torrshampoo i den senare kategorin då ett texturgivande torrshampoo lätt känns ännu skitigare om man använder det mycket. Har man ett lätt torrshampoo så kan man redan i nytvättat och torrt hår spraya i lite torrshampoo för att förlänga känslan av nytvättat. Annars så är ju en snygg håraccessoar alltid räddningen för vilket hår som helst! Då får det gärna vara lite skitigt och oborstat under. Dessutom är det otroligt trendigt just nu!

Du har bott på många ställen som till exempel Milano, London, Schweiz och Kapstaden. Har du någon favoritplats du längtar efter att visa din dotter?

Jag vill visa henne hela världen och upptäcka den fantastiska planeten vi bor på tillsammans. Jag vill framförallt visa henne naturen, både i Sverige och i världen. Visa vilken fantastisk konstnärinna moder jord är. Jag längtar efter att ta med henne till Kapstaden när hon blir äldre, det är mitt absoluta favoritställe.

Vad är hållbarhet för dig?

Hållbarhetstänket genomsyrar allt i vardagen tycker jag, vart kommer maten vi äter ifrån, hur mycket konsumerar jag, hur transporterar vi oss osv. Min man har lärt mig att bli mycket bättre på att återvinna, tänka efter en gång till innan och att tänka på vad jag köper, att sälja vidare och köpa begagnat osv. Detta blev ännu viktigare när Saga-Lo kom, vi vill lära henne att ta vara på vår planet och för oss har det blivit väldigt viktigt att hitta en förskola som lär ut och jobbar med ett hållbarhetstänk.

Hur önskar du dig att världen ser ut som ditt barn ska växa upp i?

Jag hoppas att den här generationen växer upp mycket mer medvetna om hållbarhet både vad gäller naturen och i relationer. Vi lever i ett slit och släng samhälle och jag hoppas verkligen att vi kan lyckas vända den trenden. Jag hoppas världen när den växer även lär sig acceptans och blir snällare mot våra medmänniskor, våra djur och vår natur.

boob-linnea-hellbom-6.jpeg

Vad hoppas du föra vidare till ditt barn?

En kärlek för djur och natur, samt att alltid vara snäll utan att bli trampad på. Jag hoppas kunna lära henne att man kan vara snäll, tuff och rättvis på samma gång. Jag vill att hon ska känna att det är en sådan självklarhet att hon är älskad av mig och min man att hon vågar kasta sig ut i världen fylld av nyfikenhet och upptäcktslust, med vetskapen att det alltid finns ett stöd från oss när det behövs.

Vad står högst upp på din önskelista?

Att Saga-Lo får växa upp frisk i en trygg miljö där hon får utvecklas till precis den hon är. Allt annat är bara en bonus!

boob-linnea-hellbom-4.jpeg