Emma Mattsson

Namn: Emma Halldén (fd. Mattson)
Yrke: Bikramyoga lärare och bloggare på Damernas Värld
Bor: Vasasatan i Stockholm, Sverige
Familj: Sambon Viktor och bebis på väg!
Instagram: @emmahallden
Aktuell med: Undervisar Bikramyoga på Bikram Yoga City i Stockholm. Bloggar på Mama, en livstilsblogg om allt från mode till träning och resor.

emma-mattsson.jpg

Berätta lite om dig själv och hur du har kommit att bli den du är.

Yogan spelar en stor roll i att jag är den jag är idag. Innan jag började jobba heltid med att undervisa Bikramyoga jobbade jag inom olika stora modeföretag och en PR byrå som främst jobbade med mode. Tyvärr upplevde jag en del vassa armbågar under min modekarriär, jag kände mig inte riktigt hemma och under perioder när det var extremt stressigt och sena kvällar på jobbet förstod jag hur dåligt jag mådde av att jag inte hann ta hand om mig själv längre. Det var först när jag inte hade tid att praktisera yoga själv som jag förstod hur viktig den var för mig. Efter ett break ifrån allt och en långresa till Australien och Bali bestämde jag mig för att jobba med det jag älskar mest – Yoga! Eftersom mode är ett stort intresse har jag min livsstilsblogg på Damernas Värld där jag blandar allt från outfits till träning och andra tankar. Yogan som grundar mig och bloggen som väcker kreativiteten i mig är en härligt combo och har gjort mig till den jag är idag.

I vilken miljö trivs du som bäst?

Jag trivs otroligt bra i yogastudion, och hemma i vår lägenhet. Jag är ganska bra på att känna mig hemma vart jag än är, bara jag har nära och kära omkring mig.

Vad har du saknat mest som gravid?

Charkuterier och mögliga ostar! Mot slutet av min graviditet så kan jag även erkänna att jag saknar en del energi.

Du är bland annat lärare i Bikramyoga. Har du haft nytta av den som gravid?

JA! När jag inte undervisar själv är jag i studion och tränar Bikramyoga. Det är så himla viktigt för mig att få röra på mig, känna mig stark, få svettas och att få fokusera på andningen. När jag känt mig trött, otymplig, eller om gravidhormonerna svämmat över så kan jag ärligt säga att alla 'gravid-problem' varit som bortblåsta efter ett Bikrampass. Yogan är bra både för mig och min partner (eftersom han får en gladare sambo när jag yogat) och jag tror även lillen i magen tycker det är mysigt när jag rör mig och andas djupt. Jag brukar få en del härliga sparkar under passen.

Vilka är dina bästa tips till andra gravida?

Ta inte åt dig av alla kommentarer om din mage eller kropp när du är gravid. Många kommer vilja lägga sig i och tycka till om storleken på din mage – shake it off säger jag bara!! Investera i sköna mammakläder, man är gravid ett bra tag och att ha kläder som sitter skönt på magen är sån lyx. Fokusera på dig, unna dig själv gravidmassage, god mat och glöm inte att röra på dig!

Hur tänker du kring din stil och kläder som gravid?

Jag tycker ändå jag kunnat behålla min personliga stil ganska bra under graviditeten. Jag gillar basiga plagg och oversize, så jag har kunnat använda en del från min 'vanliga' garderob även som gravid. Tänket kring när jag köpt mammakläder har även varit att jag även ska kunna använda dom efter graviditeten.

Vad betyder hållbarhet för dig?

Hållbarhet för mig handlar mycket om bra kvalitet. Kvaliteter som är framtagna på ett säkert och miljövänligt sätt och som håller länge. När det gäller bebiskläder har jag inte köpt så mycket nytt utan mest lånat från nära vänner vars bebisar vuxit ut sina plagg – ett smart sett att återanvända plagg som inte används så länge.

Vad hoppas du föra vidare till ditt barn?

Mina lockar! Och självklart också mitt lugn och positiva inställning till att allt löser sig – good things happen to good people.

Hur önskar du dig att världen ser ut som ditt barn ska växa upp i?

Jag hoppas världen tittar upp från sina mobiler mer, att man ser varann och hjälper varann. En värld som är mer här och nu, och inte så uppkopplad och styrd av teknik.

Vad står högst upp på din önskelista?

Just nu – en okomplicerad förlossning och att få komma hem med lillen till vår lägenhet. Att börja familjelivet helt enkelt.

boob-emma-mattson-amelia.jpeg