Daniela Mondlane

Uppväxt i Sverige och Moçambique. Har bott i Moçambique de senaste 5 åren, där jag jobbade som frilansstylist, drev en restaurang och skötte marknadsföring för ett klädmärke. Jag bestämde mig för att flytta tillbaka till Sverige delvis pga min separation från min partner, pandemin, men också för att jag kände att jag ville ha en annan trygghet för mitt kommande barn. Jag var också i risk för att få mitt barn prematurt, så jag ville ha den bästa vården.

Yrke: Frilansstylist, marknadsförare och influencer
Bor: Ljungkile, Sverige
Familj: Mamma, Pappa, tvillingsyster och en fantastisk dotter på 4 månader.
Instagram: @dani.mond
Aktuell med: Min instagram @dani.mond där ni kan följa mitt liv som nybliven ensamstående mamma.

DaniMond3 (1).jpeg

Hej Dani! Stort tack för att vi får träffa dig och för att du vill dela med dig av dina erfarenheter. Hur mår du just nu?

Jag mår riktigt bra. Jag har precis flyttat till en ny stad och min mamma är här och hälsar på!

Du är nybliven mamma till en liten tjej på 4 månader. Stort grattis! Jag vet att din resa för att bli mamma inte var alldeles självklar och lätt. Vill du berätta lite mer?

Ja, det kan man kanske säga. Jag och min partner var inte riktigt på samma bana med timingen av graviditeten. Det är inte så lätt för mig att bli gravid, då jag har endometrios och en “dubbel-livmoder” men jag var redo för att bli mamma. Vi var inte heller i den bästa perioden i vår relation just då. Vi beslutade att gå isär och fokusera på att ha en bra relation eftersom vi skulle bli föräldrar. Jobbigast var att gå igenom “graviditetsresan" själv, att inte ha någon att dela den med, förändringarna som sker med kroppen och allt vad en graviditet innebär.

Vad är dina bästa tips till andra mammor som bestämmer sig för att skaffa barn på egen hand/själva utan annan eller andra partners inblandade i resan?

Du klarar det! Det är lätt att tänka “kommer jag att klara av detta själv?” Svar: Ja! Jag tror det är viktigt att veta att man är tillräcklig. Ditt lilla barn behöver ingen annan och du kommer göra ett strålande jobb. Min lilla flicka kom lite tidigare än planerat så jag var på förlossningen själv. Jag tyckte det var riktigt skönt, då kunde jag fokusera helt på mig och vad som behövde göras.

Hur tycker du att livet har förändrats sedan du blev mamma?

Jag är en ganska lugn person generellt, men jag tror jag blivit ännu lugnare sen jag blev mamma. Det kanske har och göra med att ens prioriteringarna ändras. Nu när jag har en egen dotter så har även min syn på min och mammas relation förändrats. Jag uppskattar och har mer respekt till bandet vi delar.

DaniMond4.jpeg

Har du några life-hacks att dela som gör vardagen smidigare?

En bärsjal är din nya bästa kompis 😊. Du och bebisen är ett och en bärsjal gör det smidigare att röra sig mer fritt i hemmet. Min egen dotter somnar ganska lätt i sjalen och sover även längre då hon kan höra mitt hjärtljud och min rytm när jag går omkring. Planera att laga maträtter som kan lagas med en hand, hehe. Det finns inte många stunder där man får båda händer fria nuförtiden, speciellt om bebisen inte sover när du planerat att äta. Planera därför att göra matlådor, det tar garanterat bort en del av stressen. Insider tips, det finns färdig hackad lök i frysdisken på ICA 😉. Så smidigt när du lagar mat med en hand.

Avslutningsvis så har jag en kvällsrutin som jag började med då min tjej bara var en månad. Vi lägger oss senast klockan nio och i samband med läggningen smörjer jag henne på bröstet med kokosnötsolja med några droppar lavendelolja. Då ger henne ro och hon förstår att det är läggdags.

Hur gör du för att hitta balans i livet?

Balans i livet är lite relativt tycker jag. Mesta delen av mina dagar går till att ta hand om min lilla tjej. Men om jag har saker som måste göras, så försöker jag dela upp det och skala ner. Man hinner inte allt man vill göra och det utgör endast stress. På helgerna försöker jag hitta på någon utflykt. Varje dag kan lätt se likadana ut annars.

Du arbetar som frilansande stylist, marknadsförare och influencer. Hur kombinerar du arbete med livet som mamma?

Både stylist och marknadsföringsjobbet har hamnat lite “in the backseat” sen jag blev mamma. Jag har haft fullt fokus på att ta hand om min dotter och mig själv. Har dock kunnat tagit mig an influencer samarbeten då mitt varumärke nu ändrats till “nybliven mamma”. Det har gett mig möjlighet att dela med mig av min nya vardag och skapa content som involverar familjelivet i stället. Så de har fungerat ganska bra tycker jag!

Vad hoppas du föra vidare till din dotter?

Att våga satsa på det man tror på och på det som känns rätt.

3 saker du inte vill vara utan?

1. Min coracor bärsjal 2. Min lavendelolja 3. Min termosmugg

DaniMond2.jpeg

Läs mer om andra mammor i serien Moms We Love här >