Brianna - The Constant Closet

Namn: Brianna
Yrke: Doktorand inom psykologi
Bakgrund: Brianna är doktorand, i slutfasen av utbildningen till psykolog. Hon driver även ett instagram-konto där hon delar med sig av tips på outfits och passion för hållbarhet och second hand.
Bor: Oregon, USA
Familj: Man, 3-årig dotter och andra barnet på väg vilken dag som helst.
Instagram: @theconstantcloset 

Brianna, tack för att du har tid i ditt späckade schema för att prata med oss!
Nu är du gravid med din tvåa – grattis! Vi befinner oss i en märklig tid, med COVID-19. Är det annorlunda den här gången?

Tack! Vår familj ser med spänning fram emot att få välkomna vår son. Den största skillnaden mellan graviditeterna beror såklart på COVID-19. Det har blivit en del förändringar i kontrollerna under graviditeten samt lite ändringar i planeringen av födseln. Vi har turen att ha vår familj nära som kan isolera sig och hjälpa oss med detta. Själva graviditeten är också lite annorlunda! Det är otroligt hur varje barn kan interagera med en mammas kropp så olika. Den här graviditeten känner jag mig lite tröttare, men det kan ju också bero på att jag har ett litet barn och mindre tid för vila.

Brianna1.jpeg

Några cravings som du vill dela med dig av?

Min största craving är efter sötsaker och jag har bakat mer nu när jag är isolerad hemma, både kakor och tårtor.

Du är en "working mom" och håller just nu på att studerar inför doktorsexamen. Kan du berätta om den resan – några lärdomar längs vägen?

Jag började studera när jag var i slutet av 20-årsåldern och hade då jobbat inom sjukvården ett tag. Jag visste när jag började studera att jag skulle behöva kombinera mina mål med att ha familj. Faktum är att jag fick veta att jag var gravid första veckan på forskarutbildningen! På ett sätt har det varit mer flexibelt att vara gravid och studera. Mycket skrivande och andra arbetsuppgifter kan jag göra hemifrån till exempel. Jag har också tillgång till bra barnomsorg genom mitt universitet. Mitt ämnesområde är Counseling Psychology och mitt forskningsområde är känslomässigt välbefinnande inom förälder-barn-förhållanden. Det har givit mig tillgång till evidensbaserad forskning och strategier för att hantera svåra föräldrasituationer. Vilket har ökat min förmåga som förälder.

Vad har du för egna rutiner för att skapa balans i alltihop?

Jag planerar in regelbunden fysisk aktivitet i mitt veckoschema. Jag har anpassat min träning nu när jag närmar mig slutet av graviditeten och just nu gillar jag att ta långa promenader med min dotter i barnvagnen och göra några träningspass hemifrån. Jag vill vara en förebild när det gäller träning och kroppsuppfattning, speciellt för min dotter som betraktar allt jag gör. Det är inte möjligt att vara perfekt, och jag försöker inte vara det heller.

Förutom att studera driver du även ett av våra favoritkonton @theconstantcloset. Vad fick dig att starta det kontot?

Tack! Ärligt talat startade jag inte kontot med några storslagna ambitioner. Jag har alltid varit intresserad av mode och uppskattade när andra personer la upp bilder på sina outfits. Att titta på andra konton hjälpte mig att hitta min egen personliga stil och jag tänkte att det skulle vara kul att bidra med inspiration till andra. För min del är det en hobby och ett utlopp för glädje och kreativitet. Även om jag ibland engagerar mig i varumärkessamarbeten och sponsrade inlägg numera, så har jag alltid sett mitt konto som något som ska vara kul och inte en affärsverksamhet. Det ska vara något som jag kan avsluta eller ta en paus från, om det inte längre fyller sitt syfte för mig.

Hur hittar du balansen mellan att vara influencer, student och mamma?

Jag är noga med mina prioriteringar. Min största och viktigaste prioritet är min familjs välmående och mitt förhållande till min man och dotter. Jag brinner för att hjälpa människor som terapeut och bidra som forskarstudent. Jag lägger en stor del av min tid och kraft på att skapa ett meningsfullt yrkesliv. Mitt konto är grädden på moset, en rolig del i mitt liv som jag är väldigt tacksam över, men som kommer i andra hand efter andra saker som är viktigare för mig.

När det gäller hållbarhet älskar vi att du ofta fotograferar dig själv klädd i samma plagg mer än en gång, på olika sätt. Vilka är dina basplagg under och efter graviditet?

Jag älskar verkligen plagg som kan funka både under graviditeten och efteråt. Era toppar och klänningar är perfekta exempel. Under min första graviditet gjorde jag misstaget att köpa kläder som inte var praktiska efter förlossningen och de visade sig vara en dålig investering. Jag har försökt vara mer medveten den här gången och välja plagg som jag kan ha nu men som jag fortfarande kommer vilja ha efter förlossningen.

Vilka är dina tre föräldrar-måsten, vare sig det är föremål eller filosofier?

Mina tre viktigaste filosofier är själv-medkänsla, mindfulness och tillit till mig själv. Jag är snäll mot mig själv, vilket inte bara gör mitt liv enklare men hjälper också till att vara en bra förebild för min dotter. Jag försöker att umgås medvetet med min dotter och verkligen njuta av min tid med henne och att vara närvarande så ofta jag kan. Slutligen litar på min intuition som förälder.

När det gäller föremål så beror det ju på barnets ålder! För nyfödda är mina favoriter en bra babykorg, gosiga kläder, filtar och en bra bärsele. För ett lite äldre barn: massor av böcker, pussel och aktiviteter som vi kan njuta av tillsammans.

Vad hoppas du kunna föra vidare till dina barn när de blir äldre?

Jag hoppas att föra vidare vetskapen att de är älskade och att de har förmågan att hitta balans och tillfredställelse i sina liv. Jag hoppas att de kommer veta att de alltid kan lita på sina föräldrar, men att de också kan lita till sin egna kraft och förmåga.

Till sist: vilket råd skulle du ge blivande eller nyblivna mammor?

Det här är din resa – och den kommer inte likna någon annans. Du är huvudpersonen in din egna berättelse och gör val som är rätt för din familj. Undvik att jämföra dig med andra.

Läs mer om andra mammor i serien Moms We Love här!