Ella Wayfarer

Namn: Ella Wayfarer
Yrke: Yogalärare och social media ansvarig
Bakgrund: Fotograf, yogalärare och social media manager som reser i sin egenbyggda husbil "Pumpkin the Van".
Bor: Leipzig i Tyskland
Familj: Partnern Malo och en liten bebis på två månader
Instagram: @ellawayfarer

boob-ella-wayfarer-6.jpeg

Du blev nyligen mamma, grattis! Hur mår du?

Det känns som om mitt hjärta är fyllt till gränsen av både utmattning och kärlek.

Hade du några speciella knep som hjälpte dig att förbereda dig för din förlossning, nu när du har facit i hand?

Jag förberedde mig mentalt. Jag har yogat och mediterat i några år nu och jag har även tränat meditativt inför förlossningen. Det hjälpte mig verkligen att förbli avslappnad under både graviditeten och förlossningen, även om jag inte hade möjlighet att använda meditationstekniken jag hade tränat på inför förlossningen, eftersom förlossningen gick så pass snabbt...

Kan du berätta lite om din gravidgarderob och om vilka plagg du fortsatt att använda nu när du är mamma?

Jag använder fortfarande mina gravidbyxor och gravidleggings. Jag älskar framförallt mina leggings i merinoull och mina Once-on-never-off wide pants från Boob;) Och självklart mina bekväma 24/7 BH:ar!

Hur skulle du beskriva din förlossningsupplevelse med tre ord?

Stark, intensiv och självförtroende-stärkande!

Att vara nybliven mamma och ta hand om en liten nyfödd väcker väldigt mycket känslor. Finns det något speciellt du unnar dig själv, eller som du vill unna dig själv framöver?

Meditation framförallt, även om jag inte riktigt kommit dit ännu ;) Och att försöka att planera in lite egentid varje vecka där jag kan vara helt ensam en stund och bara vila eller göra något själv.

När du ser tillbaka, vilket skulle du säga är det mest överraskande du lärt dig om dig själv (eller om livet) under din graviditet?

Jag lärde mig verkligen att älska min kropp mycket mer. Jag har aldrig känt mig obekväm med min kropp men nu har jag den största respekt och kärlek för alla kvinno-kroppar. De är mirakulösa och klarar allt ifall man bara släpper taget.

Vi älskar ditt van-liv som boendekoncept, eftersom det visar att man kan bo bra utan att bo stort. Kan du berätta mer om #pumpkinthevan och hur det kommer sig att du älskar att bo i er van en del av året?

Jag lärde mig bo i en van när jag bodde i Australien när jag var i 18-årsåldern. Jag och min kompis hade en kombi på den tiden och när jag fick råd bestämde jag mig för att byta en liten VW T5 till en campingbuss. Och sen dess har min fina "Pumpkin" och jag rest till många platser i Europa. Fler lär det blir framöver.

ella-wayfarer.jpg

Yoga är en stor del av din identitet. Har det förändrats sen bebisen kom?

Ja, jag har definitivt inte tid över till några längre yogapass längre, haha! Men det kommer att ändras så snart vår bebis blir lite äldre. Min kropp behöver även återhämta sig fullt ut innan jag är redo att yoga som jag gjorde tidigare, och det känns viktigt att inte stressa med det.  Så jag föredrar en långsammare och mjukare yoga fram tills dess.

Vad betyder hållbarhet för dig?

Det är en stor del av mitt liv. Jag försöker göra små insatser här och där, i alla delar av livet, från kläder till mat och möbler, och nu även när det gäller babykläder och hygienartiklar.

Ser du några likheter mellan yoga och att leva ett hållbart liv?

Yogan lär dig att leva lite mer medvetet, att reflektera över dina val och att bemöta din omgivning med kärlek och respekt. Hållbarhet är även omtänksamhet om moder jord och om allt liv. Så ja, absolut!

Vad hoppas du kunna föra vidare till ditt barn?

Åh, så många saker! Men allra mest självtillit och att ta sig själv på allvar, med alla känslor det innefattar. Har man det som grund så är allt annat lite lättare.

Favoritplatser som du gillar att åka till?

Jag ska nämna 3 som jag verkligen älskar:
1. Gorge du Verdon i Frankrike, helst på hösten.
2. Portugal i en husvagn, man lever ett härligt hippieliv där!
3. Venedig, men utan karta och guide. Det är ett helt perfekt ställe att villa bort sig och att hitta små smulronställen på.

Till sist, har du något speciellt råd som du skulle vilja dela med dig av till gravida eller nyblivna mammor?

Slappna av och lita på dina instinkter och dina känslor. Våra kroppar liksom våra bebisar vet redan vad de ska göra.

boob-ella-wayfarer-2.jpeg

Här hittar du fler intervjuer med andra mammor vi gillar!