Camilla Åstrand

Yrke: PR-chef på Daisy Grace
Bor: Enskede i Stockholm, Sverige
Instagram: @camillaeleonora
Aktuell med: Presschef för Perfect Day Media, Daisy Grace & HannahAmanda.com, programledare för karriärpodden The Business of Beauty och bebis som kommer i slutet av september 2018.

Camilla1.jpeg

Berätta lite om din resa och hur du har kommit att bli den du är.

Jag växte upp i en stor och trygg familj, med närvarande föräldrar. Min pappa och mamma delade på allt ansvar hemma, vilket lärde mig att man kan välja både karriär och familj. Jag har en trygg bas i och med min familj som gör att jag vågar chansa, satsa och ta risker. Det har lett till många fantastiska saker i mitt liv – min kärleksrelation, mitt hem, mina vänner och mina jobb.

Vilka består din familj av?

Jag har två familjer, den jag växte upp med och den som nu är min egen. Min egen består av min sambo Christopher, mina bonusdöttrar Klara och Irma och i slutet av september en liten flicka, om allt går bra. Jag är nära mina föräldrar och systrar och pratar med dem flera gånger i veckan.

Vad tänker du på mest just nu? 

Här ska man säkert säga att man oroar sig för sitt barn i magen, men jag känner mig väldigt lugn på den fronten. Graviditetshormonerna känns som morfin för mig, de är underbara! Jag funderar istället mycket på hur vi ska inreda vårt nya hus och hur jag ska lyckas vara somrigt snygg i sommar trots en växande mage. Så väldigt lättsamma tankar, skönt nog.

I vilken miljö trivs du som bäst? 

Jag älskar att vara i Stockholms skärgård med min kille. Helst liggandes på soffan med ett glas rödvin och opera på högsta volym medan han lagar mat till mig. Sen älskar jag också att gå över Stureplan en måndagsmorgon med en kaffe i handen och känna hur staden vaknar, jag skulle nog inte vilja ha bara det ena.

Hur har du upplevt din graviditet hittills?

Jag hade en helt annan bild av hur det skulle vara, jag trodde att jag skulle ha en enorm mage och ont i ryggen i nio månader. Istället har jag haft fem snälla månader, med en lätt mage och bara småkrämpor som illamående. Jag har känt mig lugn och till freds, men inte heller sådär enormt lycklig som man ser på film. Det är helt enkelt mindre dramatiskt än vad jag trodde, åt båda hållen.

Nämn tre saker du inte hade velat vara utan som gravid.

En snäll partner som lagar mat och säger att man är underbar, en modern arbetsplats där graviditet är lika normalt som ett måndagsmöte och min kompisgrupp som alltid finns en fråga bort i vår WhatsApp-grupp.

Vad hoppas du föra vidare till ditt barn?

Att se på livet med glädje och nyfikenhet, jag hoppas att hon blir en livsnjutare som sina föräldrar. Sen hoppas jag att hon får med sig en inre styrka och trygghet som gör att hon kan tackla svårigheter som livet tyvärr också för med sig.

Du är redan bonusmamma. Hur är det, och hur tror du att det kommer att vara att addera ett till barn till familjen?

Det pratas alldeles för lite om hur oerhört berikande det kan vara att vara bonusförälder. Visst finns det dagar då man känner att ”varför ska jag stå här och plocka upp smutsiga strumpor från golvet?!”. Men det vägs alltid upp av det man får tillbaka. Vi har från första början haft en bra och nära relation, och jag älskar att dyka in i deras tonårsvärld och vad som är viktigt för dem. Jag vet dock att jag haft tur, tjejerna är fantastiska och deras föräldrar har möjliggjort vår relation genom att se vad jag kan tillföra i deras liv, och inte tvärt om. Jag är glad att jag och Christopher inte haft bråttom att skaffa ett gemensamt barn. Vi har haft nästan fyra år att skapa ett band vi fyra, och det påverkar nog att tjejerna ser mycket fram emot att få ett litet syskon.

Hur önskar du dig att världen ditt barn och dina bonusbarn växer upp i ser ut?

Jag hoppas framförallt att vi alla tagit större ansvar för en hållbar samhällsutveckling och att det påverkat vårt klimat och våra resurser positivt. Jag ser hur mycket mer medvetna mina bonusbarn är än vad jag var i deras ålder, så jag är positiv. Jag hoppas också att världen blivit mjukare. Att människor saktat ner lite, hjälper varandra och ser varandra i ögonen. Det saknar jag.

Du jobbar i modebranschen. Vilka plagg är de mest använda i din gravidgarderob?

Jag har helt snöat in på figurnära gravidklänningar sedan min chef Amanda tipsade om det. Ett enda plagg och du är klar. Aldrig tidigare har jag brytt mig så mycket om hur jag ser ut – det är som att gravidkroppen skapat en lust att klä mig kvinnligare och snyggare.

Vad står högst upp på din önskelista?

I livet står ett friskt barn högst upp, när det gäller garderoben står sexiga Gianvito Rossi-klackar på listan. Jag vill som sagt bara ha klackar och klänning varje dag! Och helst en margarita med saltkant, men det får ju tyvärr vänta!

Läs flera intervjuer med mammor vi gillar här!