Chili Bendt

Yrke: Grundare av Bomber Management, DJ och PR & Community Manager på A house Stockholm.
Bor: Gamla Enskede i Stockholm, Sverige
Instagram: @chilibendt
Aktuell med: Som modell för Boob höst/vinter 18 och med tips på hemmagjord ekologisk hudvård och andra life hacks på Instagram @chilibendt.

Berätta lite om din resa och hur du har kommit att bli den du är.

Jag är uppvuxen i Nacka med min mamma och syster. Jag är sladdbarn, mina storebröder hade redan flyttat hemifrån när jag kom in i bilden. Jag hade kanske inte de bästa förutsättningarna och resurserna, men jag tror att mitt ständiga sökande efter mer, och min kreativitet, gav mig verktyg att bli den jag är idag. Jag har alltid varit intresserad av modeskapande och musik och gick en linje för textilt modeskapande på gymnasiet.

Efter studenten låg mitt fokus på fest. Under den perioden började jag DJ:a och arrangera klubbar runt om i Stockholm. På det sättet skapade jag mig ett stort kontaktnät inom mode-, klubb- och musikbranschen. Jag har testat mig fram och hamnat där jag hamnat. Ibland har det inneburit att vara städare på Viking Line och ibland att vara PR Manager på ett hypat modeföretag. Jag har aldrig haft en plan utan istället strävat efter att göra sånt som jag tycker är kul för stunden. Just nu, efter lite mognad och erfarenhet, jobbar jag som PR & Community manager på A house Stockholm, en mötesplats för kreativa företag inom mat, mode och media. Vid sidan om DJ:ar jag och håller på att starta upp Bomber Management som är ett kreativt management för kvinnliga artister inom pop och rock. 

Chili-Bendt.jpg

Vilka består din familj av?

Min man Gustav och vår son som kommer i september. Min mamma Matilde, mina syskon Jocelina, Victor och Johan och alla deras barn. Gustavs mamma, pappa och bror med fru och barn.

Vad tänker du på mest just nu?

Vår son. Det går inte en sekund utan att jag tänker på honom och allt vi ska göra ihop. Vilket gjort mig… lite trög. Inget annat från plats i min hjärna just nu. Kan det vara det som menas med gravidhjärna?

I vilken miljö trivs du som bäst?

Hemma i vackra Gamla Enskede. Jag älskar att vara ute bland folk, nätverka och lyssna på eller spela musik, men inget slår lugnet hemma. Jag älskar att vara själv, jag är mitt bästa sällskap. 

Hur har du upplevt din graviditet hittills?

Jag tror att jag haft en ganska vanlig graviditet hittills. Jag har varit extremt trött de första fyra månaderna, haft lite foglossning och illamående. Det är så mycket underliga saker som händer med kroppen som känns som en total surprise, som att blöda näsblod var och varannan dag. Men den största överraskningen är nog att jag varit så harmonisk och lugn. Jag har aldrig bråkat så lite eller varit så kär i min man som nu. Hoppas det håller i sig även efter graviditeten.

Chili4.jpeg

Nämn tre saker du inte vill vara utan som gravid?

Min underbara man som fixar allt, kör mig vart jag än vill, låter mig välja mat och tv-serier, köper allt jag är sugen på och bara är allmänt stöttande och pepp. Det är fint att göra det här med honom. Det finns inga materiella ting som jag känner är nödvändiga just nu. Jag är glad att jag har tak över huvudet, stadig ekonomi, en partner, stöd från nära och kära, bra sjukvård och inte allt för många gravidkrämpor. Jag skulle lika gärna kunna bo på en plats där sjukvården inte räcker till för alla, eller i ett krigsdrabbat land som jag tvingas fly från.

Vad hoppas du föra vidare till ditt barn?

Öppenhet, kreativitet och modet att inte följa strömmen. Jag hoppas att han ärver sin pappas ödmjukhet, humor, tolerans och musikaliska begåvning. Men inget av det skulle spela roll om han inte har empati för andra människor.

Hur önskar du dig att världen ditt barn växer upp i ser ut?

Just nu är ju verkligen en trist tid att skaffa barn. Det sker obegripligt tragiska saker i världen. Men det kommer dessvärre alltid finnas dårar i maktposition. En drömvärld skulle vara ett samhälle utan konflikter, där alla har samma förutsättningar oavsett hur de är, ser ut eller har för sexuella läggning. Utöver det vill jag att vår son ska veta att man inte måste följa den typiska mallen. Vi ska göra allt för att förmedla just det. 

Som en person som reser mycket, vilka platser ser du fram emot att uppleva tillsammans med ditt barn?

Jag och Gustav reser till Italien varje sommar. Vi startar i Rom och reser sedan vidare och upptäcker nya platser i landet. Det är något jag vill fortsätta göra med vår son. Vi åkte dit på vår bröllopsresa och när vi fick reda på att vi skulle ha barn. Viva Italia!
Jag vet att Gustav har planer på att bila runt i Europa i Folkabuss någon gång framöver. Det var något han gjorde som barn och vill föra vidare till vår familj. Jag har släkt på Kap Verde och min syster och jag delar en liten lägenhet på baksidan av vår mammas hus där. Där vill jag spendera mina vintrar med hela min familj. Kap Verde är vackert men rufft och fattigt. Jag vill att vår son ska få uppleva den världen och kulturen, för att få förståelse om hur världen ser ut och var hans familj kommer från. 

Du är DJ och musikälskare. Vilka låtar spelar du eller kommer att spela för ditt barn?

Utöver den musik jag väljer för min egen skull lyssnar jag på musik där Gustav sjunger eller körar. Jag har fått för mig att det lugnar vår son och att han kommer känna igen Gustavs röst. Sen har jag som mål under mammaledigheten att lyssna igenom hela vår vinylsamling på ett par tusen skivor, så han kommer få höra allt från punk, afrorock, proggrock, synth, blues, pop och reggae väldigt tidigt. 

Hur tänker du kring din stil och kläder som gravid?

Jag är modeintresserad och utrycker mig gärna med kläder, men jag tycker att det är en utmaning som gravid. Jag försöker jag använda mina vanliga kläder så gott det går. Byxor går bort men det mesta andra funkar. Man får lära sig att vara kreativ med det man har.

Chili2.jpeg

Vad står högst upp på din önskelista?

Jag är extremt bortskämd. Jag har allt jag behöver och lite till. Men ett friskt, tryggt och lyckligt barn som sover och äter som det ska hade varit magiskt. Och att jag själv mår bra fysiskt och psykiskt efter förlossningen.

Läs flera intervjuer med mammor vi gillar här!