Emma Unckel

Namn:  Emma Unckel
Yrke: Mode- och skönhetsredaktör på ELLE Sverige, programledare för beautypodden Beauty & Bubblor tillsammans med Frida Fahrman samt influerar på Instagramkontona @emmaunckel och @unckelhouse
Bakgrund: Född och uppvuxen på Alnö utanför Sundsvall. Trodde att jag ville bli modefotograf men hamnade i tidningsbranschen och mestadels jobbat som redaktör inom mode och skönhet på magasin som Cosmopolitan, Damernas Värld och ELLE. Även jobbat som frilansstylist och just nu är det mycket beauty i mitt liv genom podden och mitt Instagram. 
Bor: I en 60-talsvilla i Djursholm. Ett renoveringsobjekt som vi sakta men säkert renoverar och restaurerar till vårt drömboende. 
Familj: Min man Nils, killarna Harry 9 år och Frank 6 år. Samt en liten tjej i magen som beräknas komma den 2 september. 
Aktuell med: Som modell för Boob hösten 2020, fortsatt aktuell med podden Beauty & Bubblor och snart även trebarnsmamma!  
Instagram: @emmaunckel @unckelhouse

EmmaUnckel1.jpeg

Hej Emma! Stort tack för att vi fick komma hem till ditt underbara hus och fotografera dig. Nu är ditt tredje barn på väg inom kort. Hur har det varit att vara höggravid mitt under pandemin?

I mitt jobb på ELLE så far jag och flyger rätt mycket runt om i Europa, dessutom springer jag på en hel del pressvisningar och event som ofta ligger efter arbetstid. Så för att vara helt ärlig så har denna pandemi för mig personligen inneburet ett stillsammare jobbliv där jag sedan i mars arbetat hemifrån. Jag märkte rätt snabbt att det var ju HELT fantastiskt för min gravidkropp att få jobba undran i sin egen takt osminkad, iförd morgonrock med benen i högläge. Men med det sagt så har det såklart varit en jättespeciell vår och jag har haft nära och kära som drabbats hårt i denna pandemi och jag hoppas innerligt att det inte blir en kraftig ”andra våg” i höst. 

Som den erfarna stylist och moderedaktör du är, vilka är dina bästa klädtips under graviditet och amning?

Att satsa på och investera i få plagg med av bra kvalitet som är anpassade för gravidliv och amning. Det finna inget värre än plagg som skaver eller smiter åt på ”fel” ställen. 
Två konkreta tips: En amningsbehå som sitter skönt även under natten. Stretchiga svarta byxor som är lika sköna och stilsäkra före som precis efter graviditeten (lever i min 24/7 BH och mina Once-on-never off flared pants från Boob). En snygg siluett får du också genom att bära klänning över byxa. Både trendigt och bekvämt. 

emma-unckel.jpg

Vad är ditt bästa life hack för att få vardagen att flyta?

Att skala ner och inte vara för ambitiös. Det är dom små sakerna som räknas och jag upplever att barnen är som mest nöjda bara man är där, sitter i soffan och är närvarande, snackar och frågar om saker som rör deras värld, vardag och intressen. 

Du och din familj bor i ett fantastiskt hus, @unckelhouse, som ni har renoverat under många år. Vad är viktigast för dig att få till i ett hem för att du och familjen ska trivas?

Vi älskar att ha middagar och besök i största allmänhet hemma i huset, hos oss ska man känna sig välkommen och bekväm och detsamma gäller för barnens kompisar. Det jag gillar bäst med vårt hus är att trädgården är nära tack vare alla glasdörrar som löper längst med huset med access direkt ut på gräset. Barnen och vi vuxna springer ut och in hela våren och sommaren, det grillas och spelas fotboll om vart annat vilket skapar en härlig känsla.

Vad tycker du är det mest utmanande med att vara mamma?

Som för så många andra – att få tiden att räcka till. Det är det jag mest ser fram emot denna sista föräldraledighet, lyxen att få ännu mera tid med barnen. Att dom inte behöver vara sist på fritids, att jag kan hänga med på träningar och inte bli stressad över att läxorna görs för sent. Att vardagssaker hinns med i lugnare tempo. Vi har också turen att våra killar leker så bra ihop och gillar samma saker trots tre och ett halvt års åldersskillnad. Man kan leka med och hitta på saker med dom som par. Harry är världens snällaste storebror som låter Frank vara med och leka även när Harry har kompisar hemma, han lär honom allt han kan och så länge det finns en fotboll i närheten så är dom sysselsatta i timmar.

Vad är ditt bästa quick-fix skönhetstips för mammor med kort om tid?

Smörj in ansiktet med en ansiktsolja blandat med en flytande highlighter för instant maxat GLOW! Förvandla ditt läppstift till en multiprodukt genom att applicera det både på läppar, kinder och ögon för en rosigt och pigg makeuplook på minuten.

EmmaUnckel9.jpeg

Som snart trebarnsmamma, vilket råd skulle du vilja ge till andra nyblivna mammor?

Att följa med och förstå sitt eget barns behov och rytm istället för att försöka pressa in olika fasta rutiner till varje pris. Jag kommer ihåg att jag kämpade mig nästan till döds med Harrys sömn det första halvåret för nio år sedan. Vi testade alla möjliga och omöjliga metoder för att han skulle sova hela natten och kände oss allmänt olyckliga. Med Frank skippade jag allt sånt och skruvade istället sakta men säkert in sömn- och matrutiner efter vad som passade honom. Livet blev då 1000 gånger enklare, han åt med stor aptit och sov som en stock som grädde på moset. För mig är ”Gina Ford” ett skällsord som gör att många föräldrar stirrar sig blinda på klockan och regler som i sin tur leder till att dom glömmer bort att se, leka, lyssna och behandla sin bebis som en egen unik individ. Men smaken är ju såklart som baken och självklart finns det även familjer som mår som bäst av strikta rutiner från morgon till kväll men det funkade inte för oss.   

Vilket är det bästa rådet du själv har fått?

Lita på din magkänsla. Slår aldrig fel!

När känner du dig som mest inspirerad?

När jag är får vara HELT själv, hahah! Jag får så mycket intryck (på ett positivt sätt) i mitt jobb och med min familj och mina vänner så när jag får en lucka och kan dra mig undan så landar jag, reflekterar och får inspiration. Det är min största lyx att få sitta helt själv och bara stirra ut i tomma intet. Eller att ta en lugn, lång promenad helt själv utan brus i öronen. Händer inte så ofta dock men när det väl gör det så njuter jag till 100%. 
Mammatips: Om jag har svårt att hitta tid till mig själv så låser jag in mig i badrummet, sminkar mig, lägger en mask eller tar en onödigt lång dusch. 

Förutom din egen podcast Beauty och bubblor :) Vad lyssnar du helst på just nu?

Ljudböcker! Jag är så glad över att jag äntligen kommit in i böckernas värld igen efter typ nio års uppehåll sedan jag fick Harry och därefter Frank. Jag hittade liksom inte ro till att ligga och läsa. Men nu är jag på G igen och det är tack vare att jag för ett år sedan fick äran att vara med i en liten bokklubb tillsammans med åtta fantastiska väninnor!
Just nu läser vi trilogin ”Jag for ner till bror” av Karin Smirnoff. SÅ bra!!

Hur önskar du dig att världen ser ut som dina barn ska växa upp i? 

Jag försöker att alltid se det positiva i saker och ting även när det kommer till svåra saker och frågor. Jag hoppas till exempel att vi av den här pandemin kan lära oss att sakta ned saker och ting, spendera mer tid med varandra och ”bara vara”. Bli lite mer back to basics, spendera mer tid i naturen och husera mer i våra närområden. Finna ett lugn med det och inte söka kickar och vara på väg i ett rasande tempo hela tiden. Men framför allt så önskar jag att mina barn får uppleva en värld som är inkluderande och accepterar alla människor.

Nämn 4 saker du inte kan klara dig utan?

Ok, så förutom gosiga kramar från min familj då och andra livsnödvändiga saker som att ha tak över huvudet och mat på bordet så blir det följande: 

1.    Min ansiktsroller som trollar bort plufsighet, sätter fart på blodcirkulationen och ger ett gratis ansiktslyft på några minuter! 

2. Min iPhone. Jag erkänner att jag älskar att ligga o skrolla på och jobba med Instagram. Blir glad av att dela med mig av beauty-, mode- och inredningstips där och även att inspireras av andras flöden! Det finns så många fantastiska människor att följa där ute i cybervärlden.

3.    Min tvagningsborste för kroppen. Har ni provat att torrborsta kroppen innan dusch eller bad? Om inte, gör det! Hej bebislen hud och så känns det som att man tränat hela kroppen efteråt. Kickar igång lymfsystemet (oslagbart när man är gravid!). 

4. Retinol. Efter jag varit gravid och ammat Frank såg min hy ut som en matt disktrasa med massor av pigmentfläckar. Jag köpte ett Retinolserum som jag körde varje kväll i några månader. Resultatet blev förbluffande och sedan den dagen maxar jag alltid fejjan med Retinol under vinterhalvåret.

Läs mer om andra mammor i serien Moms We Love här!