Julia Stridh

Yrke: Stylist och kreativ konsult. Bloggar på The Way We Play.
Bor: Södermalm i Stockholm
Familj: Fästman Dan och vår dotter Benedetta, 2 år. En till bebis på väg i slutet av mars.
Instagram: @jstridh

Hej Julia! När vi gör den här intervjun är du höggravid och ska föda om bara ett par veckor. Hur mår du?

Jag har faktiskt varit pigg nu på slutet. Har haft en tuff start under båda mina graviditeter med extremt illamående och på grund av det en ständig nedstämdhet och oro. Det känns skönt att få energi nu mot slutet så att jag även kan ha fina minnen från denna tid. Just idag när jag skriver detta går jag in i vecka 39. Jag vaknade tung och svullen. Så nu tror jag faktiskt att det är enbart står vila på schemat. Jag ska börja ladda och samla energi inför förlossningen helt enkelt. Ska bara packa bb-väskan och tvätta lite mini-kläder sen är jag 100% redo och så extremt förväntansfull.

JuliaImage0-0.jpeg

Och vem är du?

Jag är en väldigt intensiv person som blir trött på min egen röst varje dag. Jag jobbar dagligen med att hitta lugnet inom mig i vardagen och sedan jag blev mamma så har jag lärt mig att njuta mer i stunden och att varva ner. Mitt yrke ger mig energi och ständigt nya idéer. Sedan jag träffade min person och fästman så har livet blivit väldigt självklart och jag har en tydlig bild av hur jag vill leva mitt liv tillsammans med min familj. Även om mycket är kaos under de här småbarnsåren så är det för mig mer balans än någonsin innan.

Vilka är dina bästa stylingtips till gravida eller nyblivna mammor?

Att inte ändra stil bara för att kroppen ändras. Låter kanske märkligt men det finns många kedjor som gör en viss typ av gravidkläder som känns så, jag vet inte, ogenomtänkta? Jeggings? Det är inte ett plagg jag skulle bära annars så varför börja bära det för att det inte finns fler alternativ som gravid.

Jag har fokuserat på att tänka basplagg som jag blandar upp med plagg från min garderob som hänger där sedan innan. Tex svarta gravidleggings och vit skjorta. Vida byxor, randiga tröjor och bas-t-shirts. Stickade stora överdelar. Tighta gravidklänningar för att framhäva den vackra formen på kroppen. Kjolar i stretchigt tyg som jag drar ut resåren på osv. Jag vill bevara mig själv och inte ändra stil.
Alla underdelar har jag kvar till efter förlossningen då det dröjer innan jag vill bära för tight över magen. Bra amningsbhar är A och O.

JuliaImage4.jpeg

Du är snart tvåbarnsmamma, har din syn på mode och kläder förändrats något sedan du själv fick barn?

Spännande fråga! Jag tror inte det. Vet att jag senaste åren försökt ändra köpbeteende i att handla färre men bättre grejer. Material och hur plagget produceras är viktigt och jag betalar hellre lite mer, handlar second hand och rensar garderoben ofta. För miljön och för att ett välarbetat designerplagg i ett material jag går igång på betyder mer för mig än att ha ett stort urval av fast fashion-plagg att välja bland.
När det kommer till gravidkläder och amningskläder är det viktigt att det går att bära både under graviditet och amning och jag har valt plagg med bra kvalité så att jag har kunnat bära plaggen under båda graviditeterna.

Vad vill du inte vara utan i din garderob?

Stora krispiga skjortor, kavajer, ränder, färgklickar som i en knallrosa klänning till sommaren. Mina smycken betyder mycket och har alltid 2-3 par sneakers som jag varvar mellan.

JuliaImage8.jpeg