Emily Salomon

Namn: Emily Salomon
Yrke: Bloggare och kreativ konsult
Kort om din bakgrund: Kandidatexamen i litteratur och huvudämne i moderna kulturstudier, bloggar om livsstil, personlig stil, mat, resor och kultur sedan nästan 10 år på emilysalomon.dk
Bor: Köpenhamn, Danmark                     
Familj: Min man, vår son som vi väntar i slutet av juli och vår Border collie Penny
Instagram: @emilysalomon

Vad har du funderat mest på under senaste tiden?

Jag hade inte så mycket tankar på det i början av graviditeten, men nu tänker jag mycket på hur vår son kommer att se ut. Inte på ett fåfängt sätt, utan av ren nyfikenhet. Ser han ut som mig eller som min man eller blir det en mix av oss? Likaså när det gäller hans personlighet. Jag njuter verkligen av den här sista tiden av graviditeten och vill helst bara hålla honom kvar i min mage, skyddad för alltid. Jag menar så klart inte det på allvar, men nu när det närmar sig så börjar jag tvivla på min förmåga att ta hand om en liten nyfödd bebis. Lika mycket som jag ser fram emot att träffa honom, är jag också rädd för att inte klara av uppgiften att ta hand om honom.

Hur har din graviditet varit hittills?

Riktigt bra, jag har varit lite illamående på morgnarna (eller snarare hela dagarna och kvällarna), haft ryggvärk och halsbränna men i det stora hela älskar jag att vara gravid. Jag är full av vördnad inför underveken som min kropp utför och jag njuter verkligen av det. Jag tror att jag kommer att sakna att vara gravid och jag hoppas att jag är så pass lyckligt lottad att jag får uppleva det en gång till framöver.

boob-emily-1.jpeg

Vad är det bästa med att bo i Köpenhamn?

Att det är en sån stor och liten stad på en och samma gång och att den är omgiven av vatten. Jag älskar att man kan simma i hamnen i Islands Brygge där vi bor året om.

Berätta om din bok ”Bryllup” som gavs ut förra året.

Det är en komplett bröllopsguide med personliga anekdoter och bilder från fyra väldigt olika bröllop (inklusive mitt eget). Boken var otroligt rolig att skriva och den fyller verkligen ett behov (åtminstone i Danmark). Jag skulle verkligen ha gillat en sån bok när jag själv skulle gifta mig.

boob-emily-6.jpeg

Vad tänker du om stil och kläder nu när du är gravid?

I början när min kropp förändrades och jag inte kom i mina vanliga kläder blev jag verkligen perplex. Mina bröst hade blivit så stora att jag inte ens kunde ha mina oversize-skjortor och -klänningar, som jag hade planerat att ha under den perioden, men så snart jag hittade andra alternativ (bland dem ett par fantastiska byxor från Boob) i samband med att jag började visa min graviditet blev det på något sätt lättare. Nu njuter jag bara av det. Jag föredrar kläder som smiter åt lite och visar gravidmagen men framför allt måste plaggen vara bekväma.

Du som är en riktig bokslukare, vilka böcker ser du fram emot att få läsa för ditt barn?

Framför allt hoppas jag att han ärver min passion för läsning och jag tror att han kanske får det på köpet ifall jag läser mycket för honom under hans uppväxt. Jag ser verkligen fram emot att få läsa ”Bröderna Lejonhjärta” och andra böcker av Astrid Lindgren för honom. Och sen blir det nog ”Linnea planterar kärnor, frön och annat” och ”Linus bakar och lagar” (båda av Christina Björk och Lena Anderson) eftersom de är såna bra introduktioner till både trädgård och matlagning.

Vilken roll spelar yoga och meditation för dig i ditt vardagsliv?

Det är oumbärligt och gör så att jag kan koppla av och verkligen lyssna på min kropp och träna på att vara fullt närvarande.

Du som är en riktigt frukostälskare, har du fortfarande samma favoritfrukost nu som innan du blev gravid?

Både ja och nej. Under första trimestern mådde jag så illa på morgnarna att fräscha smoothies blev min räddning. Sen när illamåendet väl var över så blev bröd, smör och ost min stora craving. Nu under sista delen av graviditeten får jag halsbränna av det jag verkligen tycker om att äta, som färska frukt, särskilt citrusfrukter.

Säg tre saker du inte vill vara utan som gravid.

En bra BH, vatten (jag är så törstig jämt) och under min första trimester: Varmkorv! Vilket var en sån märklig craving eftersom jag normalt inte äter kött…

Vad hoppas du på att föra vidare till ditt barn?

Medkänsla och kärlek till naturen. Att vara nyfiken och att tycka om att röra på sig lika mycket som att läsa. Insikten i att jämförelse ofta är en glädetjuv och att alla människor är lika, oavsett kön och ursprung.

Hur vill du att den värld dina barn växer upp i ska se ut?

Mindre förorenad och mindre skrämmande.

Vad står överst på din önskelista?

Att vår son är frisk och att jag kommer att kunna amma honom.

boob-emily-bc-2.jpeg