Boobs hållbarhetsarbete | Boob Design - Kläder för hela mammaresan!
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:
Hållbara mammakläder - med omtanke om människor och miljö

Med omtanke om människor & miljö

När du köper ett plagg från Boob köper du ett plagg som är producerat med omtanke. En del av den kan du själv se och känna när du bär plagget, det håller hög kvalitet i alla led, design, funktion och materialval. Det du kanske inte ser är omtanken om dem som berörs av vår produktion, människorna och miljön.

DESIGN SOM TÅL ATT ÄLSKAS

Att tänka hållbart och miljösmart är ett arbete som börjar redan när vi designar våra plagg. Första steget är att bara skapa plagg som tjänar ett syfte. Sen ser vi till att det på alla sätt blir så miljöoptimalt som möjligt utifrån design, funktion, materialval och produktion. Men framför allt gör vi kläder som har en lång livslängd och som tål att användas, tvättas och älskas, om och om igen. 

boob_label_I_am_yours_small

MATERIAL SOM GÖR SKILLNAD

Sedan 2008 har vi utökat andelen hållbara material från 20% till 97% (mätt i vikt av vår totala produktion 2018). Målet är att den siffran ska bli 100%.

Boob-organic-cotton-sustainable_material

PRODUCERAT MED ANSVAR

Vår tillverkning sker i Portugal, Turkiet, Italien, Grekland, Indien och Marocko. Vi ställer höga krav på våra leverantörer vad gäller miljömässigt och socialt ansvar och samarbetar enbart med fabriker som respekterar vår Code of Conduct. Vi strävar efter att bygga långsiktiga och nära relationer med leverantörer som delar våra grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter och omsorg om miljön.

Boob_factory_irmaos

Vår största samarbetspartner heter Irmaos Rodrigues och ligger i Porto, i Portugal. De är en sömnadsfabrik som specialiserat sig på trikå. Perfekt för Boob, alltså. De syr upp nära hälften av alla våra plagg. Och det är ingen slump.

Vi har jobbat ihop med Irmaos Rodrigues sedan 2012. Ett skäl är naturligtvis att de är skickliga nog att leverera den höga kvalitet ett plagg från Boob kräver. Men lika viktigt för oss är att de delar våra värderingar. De jobbar hårt för att minimera sin påverkan på miljön. Och de är noga med att människorna som arbetar hos dem har bra arbetsvillkor. Irmaos Rodrigues har 105 anställda, vilket gör dem till en ganska liten fabrik. Det är en ren, fin och schysst arbetsplats. Vi besöker dem varje år och vår produktionsagent är där varje vecka.

Med Irmaos Rodrigues har vi ett samarbete som bygger på en gemensam insikt: att ansvaret för den här planeten och oss som lever här är ett vi alla måste ta. 
 

BOOB ÄR ETT GOTS-CERTIFIERAT FÖRETAG

GOTS (Global Organic Textile Standard) är en internationell standard som innefattar sociala och miljömässiga krav för alla steg i produktionen, från fiber till färdig produkt. Det innebär att alla delar, från bomullsodling till infärgning, tryck och etiketter är godkända enligt GOTS kriterier. Standarden säkerställer spårbarhet av leverantörskedjan ända ner till bomullsodlingen.

boob-sustainability-work-gots.jpg


SÅ JOBBAR VI MED KEMIKALIER 

Kemikalier är nödvändiga för alla produkter vi gör. De fyller olika funktioner i olika skeden av produktionen: från att ta fram råmaterial till att färga och trycka tyger till funktionalitet. Utmaningen ligger i att undvika skadliga och giftiga kemikalier, som tyvärr fortfarande är väldigt vanliga och spridda inom textilindustrin globalt och hamnar i vår natur och levande varelser.

Vi arbetar aktivt med att begränsa användandet av farliga ämnen i alla våra produkter, för att värna om miljön, de som tillverkar våra produkter och de som hanterar och använder dem. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med att begränsa kemikalier i vår produktion.


STANDARD 100 by OEKO-TEX

För oss är det viktigt att våra produkter inte innehåller några skadliga kemikalier. Därför har vi valt att certifiera alla våra produkter enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Det är ett certifikat som innebär att råmaterialet och samtliga beståndsdelar i våra plagg är testade för hälsofarliga och olagliga ämnen. En garanti för kläder du tryggt kan bära närmast huden.
 

KEMIKALIEGRUPPEN

Boob är medlem i Kemikaliegruppen, som leds av RISE och syftar till att informera om lagändringar, vara stöd i kemikaliefrågor och agera långsiktigt för en mer hälsosam industri. I gruppen finns många av landets kläd- och elektronikföretag representerade.
 

REACH

EUs kemikalielagstiftning heter REACH. Vi kräver att alla våra leverantörer efterföljer den och vi kontrollerar det genom regelbundna stickprovstester.

boob_oeko_tex_big

FORSKNING FÖR FRAMTIDEN

Vi vill hellre vara en del av lösningen än problemet i framtidens textilbransch. Därför deltar vi just nu i två forskningsprojekt i samarbete med Mistra Future Fashion. Syftet med projekten är att leverera kunskap och hitta nya mer miljöoptimala lösningar för modebranschen.

 

Din vara ligger nu i varukorgen