Boobs hållbarhetsarbete | Boob Design - Kläder för hela mammaresan!
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:
Hållbara mammakläder - med omtanke om människor och miljö

Med omtanke om människor & miljö

När du köper ett plagg från Boob köper du ett plagg som är producerat med omtanke. En del av den kan du själv se och känna när du bär plagget, det håller hög kvalitet i alla led, design, funktion och materialval. Det du kanske inte ser är omtanken om dem som berörs av vår produktion, människorna och miljön.


DESIGN SOM TÅL ATT ÄLSKAS

Att tänka hållbart och miljösmart är ett arbete som börjar redan när vi designar våra plagg. Första steget är att bara skapa plagg som tjänar ett syfte. Sen ser vi till att det på alla sätt blir så miljöoptimalt som möjligt utifrån design, funktion, materialval och produktion. Men framför allt gör vi kläder som har en lång livslängd och som tål att användas, tvättas och älskas, om och om igen. 


MATERIAL SOM GÖR SKILLNAD

Hela vår kollektion är gjord i hållbara material som alla är spårbara från fiber till färdig produkt. Läs mer om våra hållbara material här.

 

Boob-organic-cotton-sustainable_material


PRODUCERAT MED ANSVAR

Vår tillverkning sker i Portugal, Turkiet, Italien, Grekland, Indien och Marocko. Vi ställer höga krav på våra leverantörer vad gäller miljömässigt och socialt ansvar och samarbetar enbart med fabriker som respekterar vår Code of Conduct. Vi strävar efter att bygga långsiktiga och nära relationer med leverantörer som delar våra grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter och omsorg om miljön.

Läs mer om fabrikerna bakom våra kläder här.

 

Boob_factory_irmaos
 

BOOB ÄR ETT GOTS-CERTIFIERAT FÖRETAG

GOTS (Global Organic Textile Standard) är en internationell standard med ett holistiskt synsätt på miljö och säkerställande av sociala förhållanden genom hela produktionskedjan, med full spårbarhet och höga krav på tillverkare.

 

boob-gots-ss20.jpg

 

 

KLÄDER DU TRYGGT KAN BÄRA NÄRMAST HUDEN

För oss är det viktigt att kunna garantera att våra produkter inte innehåller några skadliga kemikalier. Därför väljer vi i första hand material som är certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® vilket innebär att de är testade för hälsofarliga och olagliga ämnen. En garanti för kläder du tryggt kan bära närmast huden.

 

REACH

EUs kemikalielagstiftning heter REACH. Vi kräver att alla våra leverantörer efterföljer den och vi kontrollerar det genom regelbundna stickprovstester.
 

boob-sustainability-aw19.jpg
 

FORSKNING FÖR FRAMTIDEN

Vi vill hellre vara en del av lösningen än problemet i framtidens textilbransch. Därför deltar vi just nu i två forskningsprojekt. Syftet med projekten är att leverera kunskap och hitta nya mer miljöoptimala lösningar för modebranschen.

 

 

 

 

Din vara ligger nu i varukorgen