Hoppa till innehållet

🌱 Klimatkompenserade leveranser och returer

Fri frakt vid köp över 699 SEK

🌱 Klimatkompenserade leveranser och returer

Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Med omtanke om människor & miljö

När du köper ett plagg från Boob köper du ett plagg som är producerat med omtanke. En del av den kan du själv se och känna när du bär plagget, det håller hög kvalitet i alla led, design, funktion och materialval. Det du kanske inte ser är omtanken om dem som berörs av vår produktion, människorna och miljön.

Sustainability_SS22.jpg

DESIGN SOM TÅL ATT ÄLSKAS

Att tänka hållbart och miljösmart är ett arbete som börjar redan när vi designar våra plagg. Första steget är att bara skapa plagg som tjänar ett syfte. Sen ser vi till att det på alla sätt blir så miljöoptimalt som möjligt utifrån design, funktion, materialval och produktion. Men framför allt gör vi kläder som har en lång livslängd och som tål att användas, tvättas och älskas, om och om igen. 

MATERIAL SOM GÖR SKILLNAD

Hela vår kollektion är gjord i hållbara material som alla är spårbara från fiber till färdig produkt. Läs mer om våra hållbara material här.

boob_cotton_web.jpg

PRODUCERAT MED ANSVAR

Vår tillverkning sker i Portugal, Turkiet, Italien, Grekland, Indien och Marocko. Vi ställer höga krav på våra leverantörer vad gäller miljömässigt och socialt ansvar och samarbetar enbart med fabriker som respekterar vår Code of Conduct. Vi strävar efter att bygga långsiktiga och nära relationer med leverantörer som delar våra grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter och omsorg om miljön.

Läs mer om fabrikerna bakom våra kläder här.

Factory.jpg

BOOB ÄR ETT GOTS-CERTIFIERAT FÖRETAG, CERTIFIED BY ECOCERT GREENLIFE, LICENCE NO. 177019

GOTS (Global Organic Textile Standard) är en internationell standard med ett holistiskt synsätt på miljö och säkerställande av sociala förhållanden genom hela produktionskedjan, med full spårbarhet och höga krav på tillverkare.

GOTS.jpg

KLÄDER DU TRYGGT KAN BÄRA NÄRMAST HUDEN

För oss är det viktigt att kunna garantera att våra produkter inte innehåller några skadliga kemikalier. Därför väljer vi i första hand material som är certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® vilket innebär att de är testade för hälsofarliga och olagliga ämnen. En garanti för kläder du tryggt kan bära närmast huden.

REACH

EUs kemikalielagstiftning heter REACH. Vi kräver att alla våra leverantörer efterföljer den och vi kontrollerar det genom regelbundna stickprovstester.

HyberLabel.jpg

ATT ÄGA ELLER INTE ÄGA

Vill du hellre hyra dina Boob-plagg än äga dem? Vi på Boob har som målsättning att på alla sätt jobba för att förlänga livet på våra kläder och se till att de används och hålls i loopen så länge de håller. Du som bor i Sverige har möjlighet att hyra våra kläder genom Hyber. Mer information hittar du här.

Din vara ligger nu i varukorgen