Hållbara material i våra mammakläder | Boob Design - Kläder för hela mammaresan!
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK

Fri frakt över 699 kr

Få först. Betala sen.  klarna_4.png

Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Våra hållbara material

För att ett plagg ska komma med i Boob-kollektionen måste det uppfylla flera hårda krav. Först och främst måste det vara en riktigt bra idé och en produkt som tjänar ett syfte. Hög kvalitet är en självklarhet, utöver det måste plagget sitta bra och vara funktionellt. Det ska också vara certifierat enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Hela vår kollektion är gjord i hållbara material som alla är spårbara från fiber till färdig produkt. Här är de hållbara material vi använder idag:

Boob-organic-cotton-sustainable_material


Ekologisk bomull

Grunden för ekologisk bomullsodling är ett långsiktigt, hållbart och resurssnålt produktionssätt. Odlingen sker helt utan skadliga bekämpnings- eller gödningsmedel. När du väljer ekologisk istället för konventionellt odlad bomull, gör du ett val som är bättre för både bomullsbönderna och miljön.
 

Återvunnen bomull

Återvunnen bomull tillverkas av bomullsspill som bearbetas till ett högkvalitativt garn. Fördelarna med att använda en redan befintlig fiber är att vatten-, energi- och kemikalieanvändningen minskar drastiskt. Dessutom krävs inga bekämpningsmedel och man nyttjar inte odlingsbar mark.

 

boob-eucalyptus-sustainable-material
 

Lyocell

Lyocell är en cellulosafiber. Den kommer från snabbväxande eukalyptus och andra typer av trä som växer i skogar som sköts på ett miljömässigt hållbart sätt. Odlingen kräver bara 5% av den mängd vatten som går åt vid konventionell bomullsodling. Tillverkningen av själva fibern sker i ett slutet system, vilket innebär att nästan allt vatten och alla kemikalier återanvänds. 

Lyocell är det generiska namnet på fibern och Tencel® är ett registrerat varumärke. Lenzing, som äger Tencel®, var först ut på marknaden med lyocell och är fortfarande världsledande.
 

Ekologisk ull

Merinoullen vi använder är ekologisk och GOTS-certifierad. Den kommer från får som vuxit upp på sydamerikanska gårdar där fåren behandlas väl och inte utsätts för mulesing eftersom man har ett holistiskt perspektiv på djurens välbefinnande och på miljön. Dessutom används färre och bättre kemikalier för att producera ullen, från rengöring av själva fibern till infärgning av garnet. Med andra ord använder vi den bästa ullen vi kunde hitta.
 

Återvunnen ull

För att göra den återvunna ullen skär vår italienska garnproducent upp gamla kläder, sorterar dem i färghögar och spinner sedan dem till nytt garn. Inga nya kemikalier eller färgämnen tillsätts under processen. Det kallar vi att hålla saker i loopen!

 

boob-fiskenät-590-390
 

Återvunnen polyamid

Till våra BH:ar och sportleggings, tights och leggings använder vi Q-nova® , ett garn som är tillverkat av återvunnet industriavfall. Till våra badkläder använder vi ECONYL®, ett garn tillverkat av gamla fiskenät och annat industriavfall som har re-genererats och fått nytt liv. Genom att använda material gjort av avfall bidrar vi till att minska sopberget samtidigt som vi sparar på jordens naturtillgångar av råolja.

 

 

 

 

Din vara ligger nu i varukorgen