Hoppa till innehållet

Fri frakt vid köp över 699 SEK

🌱 Klimatkompenserade leveranser & returer

Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Våra hållbara material

För att ett plagg ska komma med i Boob-kollektionen måste det uppfylla flera hårda krav. Först och främst måste det vara en riktigt bra idé och en produkt som tjänar ett syfte. Hög kvalitet är en självklarhet, utöver det måste plagget sitta bra och vara funktionellt. Hela vår kollektion är gjord i hållbara material som alla är spårbara från fiber till färdig produkt. Här är de hållbara material vi använder idag:


boob_cotton_web.jpg

Ekologisk bomull

Grunden för ekologisk bomullsodling är ett långsiktigt, hållbart och resurssnålt produktionssätt. Odlingen sker helt utan skadliga bekämpnings- eller gödningsmedel. När du väljer ekologisk istället för konventionellt odlad bomull, gör du ett val som är bättre för både bomullsbönderna och miljön.

 

boob_eucalyptus_web.jpg

 

TENCEL™ LYOCELL

Lyocell är en cellulosafiber från eukalyptus och andra snabbväxande träd, odlingarna behöver endast 5% av den mängd vatten som går åt vid bomullsodling. Vi använder oss endast av TENCEL™ lyocell från Lenzing eftersom de garanterar att råvaran kommer från certifierade och kontrollerade skogsbruk och att tillverkningen av fibern sker i slutna system där vatten och lösningsmedel återanvänds oändligt. Fibern är biologisk nedbrytbar och därmed komposterbar.

 

TENCEL™ MODAL

Modal är en cellulosafiber från bok. Vi använder endast TENCEL™ modal från Lenzing eftersom de garanterar att skogsbruken är certifierade och kontrollerade samt att de växer i närheten av fibertillverkningen som sker med kontrollerad användning och avfallshantering av lösningsmedel och vatten. Fibern är biologisk nedbrytbar och certifierad av EU Ecolabel, som bland annat garanterar en låg klimatpåverkan genom hela livscykeln.

 

Wool.jpg

 

Ekologisk ull

Merinoullen vi använder är ekologisk och GOTS-certifierad. Den kommer från får som vuxit upp på sydamerikanska gårdar där fåren behandlas väl och inte utsätts för mulesing eftersom man har ett holistiskt perspektiv på djurens välbefinnande och på miljön. Dessutom används färre och bättre kemikalier för att producera ullen, från rengöring av själva fibern till infärgning av garnet. Med andra ord använder vi den bästa ullen vi kunde hitta.

 

boob-fiskenät-590-390

 

Återvunnen polyamid

Till våra BH:ar och sportleggings, tights och leggings använder vi Q-nova®, ett garn som är tillverkat av återvunnet industriavfall. Till våra badkläder använder vi ECONYL®, ett garn tillverkat av gamla fiskenät och annat industriavfall som har re-genererats och fått nytt liv. Båda materialen är certifierade enligt GRS (Global Recycle Standard). Genom att använda material gjort av avfall bidrar vi till att minska sopberget samtidigt som vi sparar på jordens naturtillgångar av råolja.

 

Återvunnen polyester

Till våra sportplagg änvänder vi GRS-certifierad återvunnen polyester, tyget stickas och behandlas anpassad till träning. Med We aRe SpinDye® metoden blandas färgpigment redan vid smältprocessen när polyesterfibern spins utan att använda vatten, genom att använda denna färgmetod sparas mycket av de resurser som vanligtsvis används i traditionella färgbad.

  • 90% mindre kemikalieåtgång
  • 75% mindre vattenförbrukning
  • 30% mindre energiåtgång
  • 30% mindre CO2 -avtryck

Resultaten ovan anges i We aRe SpinDye® certifikat, kalkylerat från råmaterial till färdigt tyg. Validerat av RISE enligt ISO 14040.

 

Återvunnen elastan

Tillgången på återvunnen elastan är idag tyvärr begränsad men finns möjligheten hos våra producenter väljer vi det framför virgin elastan. Den återvunna elastan vi använder idag är certifierad enligt GRS (Global Recycle Standard) och återvinns från industriavfall i Japan som sedan spinns till ny tråd i Tyskland. Att bra sätt att ta till vara på avfall istället för att använda jordens begränsade resurser av råolja.

 

Överblivet material

Både när vi designar och skär till våra plagg strävar vi efter att utnyttja materialen vi använder maximalt och minska andelen tygspill. Men ibland händer det att det blir tyg över, från vår egen eller andras produktion, då är vi gärna kreativa och ser över hur vi kan skapa nya, smarta produkter av det hellre än att låta det gå till spillo. Genom att använda redan producerade material kapar vi produktionsledet som har den största miljöpåverkan samtidigt som vi spar på jordens råvarutillgångar.

Din vara ligger nu i varukorgen