Hoppa till innehållet

Fri frakt vid köp över 699 SEK

🌱 Klimatkompenserade leveranser och returer

Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Tips och råd när ska köpa amningsbh

En funktionell och bekväm BH är A och O i varje gravid eller ammande mammas garderob. Många upplever att bröstens form förändras redan under graviditeten och det är smart att köpa en amningsbh redan då, som du sen kan använda även när du ammar.

Att hitta den rätta BH:n till en kropp i förändring kan vara en utmaning och vi vill gärna dela med oss av våra tips för att du ska hitta en BH som passar fantastiskt på just dig.

Tänk långsiktigt

Brösten förändras under graviditet och amning. Därför kan det vara bra att välja en amningsbh där en hand får plats innanför kupan så att den är flexibel i storleken och att det finns plats för amningsinlägg om det behövs.

Välj en mjuk bh utan skavande sömmar

Välj gärna en stretchig och flexibel seamless-BH utan byglar, så slipper du skavande sömmar. Något som kanske är extra viktigt om du använder BH:n när du ammar på natten.

Guide-köpa-amningsbh-svart.jpg

Knäpp din bh ordentligt

Tänk på att resåren i nederkanten av BH:n kommer töja sig med tiden. Prova därför ut BH:n med de yttre hyskorna knäppta och välj en BH med mindre omkrets om den glider upp för mycket baktill. Och köper du BH:n i slutet av graviditeten ska du knäppa på de yttersta hyskorna. Då kan omkretsen minskas när bebisen är född. Om BH:n glider upp för mycket baktill, välj en med en mindre omkrets.

Guide-köpa-amningsbh.jpg

Upp och hoppa

När du provar ut BH:n, rör på dig och sträck upp armarna ovanför huvudet och åt olika håll, luta dig framåt eller gå på stället. Då märker du om BH:n ger ett bra stöd och känns bekväm.

Amma smidigt - Enhandsfattning

För att kunna servera bebisen mat snabbt och smidigt är viktigt att det är lätt att komma åt att amma. Kolla BH-clipsen, går det snabbt att både knäppa upp och stänga dem med en hand?

Hur hittar jag rätt storlek?

1. Mät omkretsen under bysten. Är du mellan två storlekar, runda upp eller ned beroende på önskad passform.

2. Mät omkretsen där din byst är som störst. Skillnaden mellan ditt bystmått och måttet under bysten anger din kupstorlek.

Du hittar storleksguide för våra bhar under respektive produkt i vår kollektion av amningsbhar.

 

 

Hur hittar jag rätt passform?

Spänn och justera axelbanden så att de sitter bra. Kupan ska inte rynka sig eller glida ner över bysten. Gör den det, är kupan för stor. Bysten bör heller inte skära in i kanterna av BH:n, då är kupan för liten.

Om du köper BH när du är gravid

Om du köper din amnings-BH i början av graviditeten: använd de innersta hyskorna första tiden och låt den växa i takt med dig.

Om du köper BH:n i slutet av graviditeten: knäpp den på de yttersta hyskorna först eller använd BH-förlängaren. Då kan omkretsen minskas när bebisen är född och BH:n kommer sitta skönt även efteråt.

Tänk på att bröstens storlek förändras när du ammar och att du kan behöva plats för amningsinlägg.

Behöver du hjälp att hitta rätt BH så är du välkommen att kontakta oss på shop@boobdesign.com så hjälper vi dig!

Guide till våra amnings-BH:ar >

Shoppa alla bh:ar >

 

Din vara ligger nu i varukorgen