Babymoon - allt du behöver veta

Babymoon är ett fenomen som blivit väldigt populärt och ger de blivande föräldrarna ett andrum innan bebisen är född. Läs allt om babymoon här!

Vad är en Babymoon?

Oavsett om du är gravid för första, andra eller kanske tredje gången är den första tiden med en liten nyfödd bebis omtumlande med många känslor och prövningar - både fysiskt och psykiskt. Som blivande förälder har du en fantastisk men också utmanade tid framför dig och det kan vara svårt under graviditeten att föreställa sig vad som väntar. Babymoon är ett fenomen som blivit väldigt populärt på senaste tid och ger dig som blivande förälder en chans att ta en välförtjänt paus från alla krav och måsten innan bebisen är född.

Något som alla föräldrar tampas med i början med en nyfödd bebis är bristen på sömn, och därför kan en babymoon vara precis vad som behövs för att ladda betterierna! En babymoon handlar helt enkelt om att ta sig tid för vila och återhämtning innan det nya kapitlet börjar.

Bästa plaggen för din Babymoon

Vad kan du göra på din babymoon?

En Babymoon behöver inte vara en utomlandsresa med maxad budget och lyx utan kan vara en staycation i din egna stad, en helg på ett spa eller varför inte åka ut till landet och ha en helg ute i naturen. Ta en välförtjänt semester med partner, kompisar eller familj och se till att vila och ha det mysigt tillsammans.

När är bästa tiden för en babymoon?

Det finns såklart inga regler för när du ska ta en babymoon. Men vill du kunna njuta extra mycket av din babymoon är det såklart bäst att ta semestern när du har kommit över de värsta gravidsymptomen. De flesta gravida känner sig mest på topp under andra trimestern men givetvis funkar även tredje trimestern då du faktiskt kanske behöver det som mest. Tänk bara på att inte planera in den för sent in i graviditeten, eftersom bebisen kan födas innan beräknat födelsedatum.