Boobs hållbarhetsarbete | Boob Design
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:
Hållbara mammakläder - med omtanke om människor och miljö

Med omtanke om människor & miljö

När du köper ett plagg från Boob köper du ett plagg som är producerat med omtanke. En del av den kan du själv se och känna när du bär plagget, det håller hög kvalitet i alla led, design, funktion och materialval. Det du kanske inte ser är omtanken om dem som berörs av vår produktion, människorna och miljön.

DESIGN SOM TÅL ATT ÄLSKAS

Att tänka hållbart och miljösmart är ett arbete som börjar redan när vi designar våra plagg. Första steget är att bara skapa plagg som tjänar ett syfte. Sen ser vi till att det på alla sätt blir så miljöoptimalt som möjligt utifrån design, funktion, materialval och produktion. Men framför allt gör vi kläder som har en lång livslängd och som tål att användas, tvättas och älskas, om och om igen. 

boob_label_I_am_yours_small

MATERIAL SOM GÖR SKILLNAD

Sedan 2008 har vi utökat andelen hållbara material från 20% till 93% (mätt i vikt av vår totala produktion 2016). Målet är att den siffran ska bli 100%. De hållbara material vi använder idag är ekologisk bomull, lyocell och återvunnen polyester och polyamid. Läs mer om våra hållbara material.

Boob-organic-cotton-sustainable_material

PRODUCERAT MED ANSVAR

All vår tillverkning sker i Europa, 51% i Portugal och 49% i Turkiet. Vi ställer höga krav på våra leverantörer vad gäller miljömässigt och socialt ansvar och samarbetar enbart med fabriker som respekterar vår Code of Conduct. Vi jagar inte bara bästa pris och de snabbaste leveranserna. Vi strävar efter att bygga långsiktiga och nära relationer med leverantörer som delar våra grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter och omsorg om miljön.

Boob_factory_irmaos

Vår största samarbetspartner heter Irmaos Rodrigues och ligger i Porto, i Portugal. De är en sömnadsfabrik som specialiserat sig på trikå. Perfekt för Boob, alltså. De syr upp nära hälften av alla våra plagg, 48% för att vara exakt. Och det är ingen slump.

Vi har jobbat ihop med Irmaos Rodrigues sedan 2012. Ett skäl är naturligtvis att de är skickliga nog att leverera den höga kvalitet ett plagg från Boob kräver. Men lika viktigt för oss är att de delar våra värderingar. De jobbar hårt för att minimera sin påverkan på miljön. Och de är noga med att människorna som arbetar hos dem har bra arbetsvillkor. Irmaos Rodrigues har 105 anställda, vilket gör dem till en ganska liten fabrik. Det är en ren, fin och schysst arbetsplats. Vi besöker dem varje år och vår produktionsagent är där varje vecka.

Med Irmaos Rodrigues har vi ett samarbete som bygger på en gemensam insikt: att ansvaret för den här planeten och oss som lever här är ett vi alla måste ta. 
 

PLAGG TESTADE FÖR SKADLIGA KEMIKALIER 

För oss är det viktigt att våra plagg inte innehåller några skadliga kemikalier. Därför kräver vi att våra leverantörer efterföljer EUs kemikalielagstiftning, REACH. Våra plagg är även certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Det är ett certifikat som innebär att samtliga beståndsdelar i plaggen är testade för hälsofarliga ämnen. En garanti för kläder du tryggt kan bära närmast huden och din bebis.

boob_oeko_tex_big

 

Toppen
Din vara ligger nu i varukorgen