Hållbara material i våra mammakläder | Boob Design
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:
Hållbara material i mammakläder från Boob Design

Våra hållbara material

För att ett plagg ska komma med i Boob-kollektionen måste det uppfylla flera hårda krav. Först och främst måste det vara en riktigt bra idé och en produkt som tjänar ett syfte. Hög kvalitet är en självklarhet, utöver det måste plagget sitta bra och vara funktionellt. Det ska också vara certifierat enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Och sist men inte minst ska det vara gjort av hållbart material.

Sedan 2008 har vi utökat andelen hållbara material, från 20% till 93% (mätt i vikt av vår totala produktion 2016). Målet är att den siffran ska bli 100%. Här är de hållbara material vi använder idag:

Ekologisk bomull

All bomull i vår produktion idag är certifierad ekologisk bomull. Grunden för ekologisk bomullsodling är ett långsiktigt, hållbart och resurssnålt produktionssätt. Odlingen sker helt utan kemiska bekämpnings- eller gödningsmedel. När du väljer ekologisk istället för konventionellt odlad bomull, gör du ett val som är bättre för både bomullsbönderna och miljön.

Boob-organic-cotton-sustainable_material

Lyocell

Lyocell är en cellulosafiber (säljs ibland även under varumärkesnamnet Tencel®). Den kommer från snabbväxande eukalyptus och odlas i skogar som sköts på ett miljömässigt hållbart sätt. Odlingen kräver bara 5% av den mängd vatten som går åt vid konventionell bomullsodling. Tillverkningen av själva fibern sker dessutom i ett slutet system, vilket innebär att nästan allt vatten och alla kemikalier återanvänds.

boob-eucalyptus-sustainable-material

Återvunnen polyester och polyamid

All fleece vi använder i kollektionen är gjord av återvunna plastflaskor. Vi arbetar även med polyamid som är tillverkad av återvunnet avfall. Genom att göra nytt material av sopor spar vi på jordens naturtillgångar av råolja och bidrar till att minska sopberget. 

Boob-petbottles-sustainable-material

Toppen
Din vara ligger nu i varukorgen