Hållbara material i våra mammakläder | Boob Design
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:
Hållbara material i mammakläder från Boob Design

Våra hållbara material

För att ett plagg ska komma med i Boob-kollektionen måste det uppfylla flera hårda krav. Först och främst måste det vara en riktigt bra idé och en produkt som tjänar ett syfte. Hög kvalitet är en självklarhet, utöver det måste plagget sitta bra och vara funktionellt. Det ska också vara certifierat enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Och sist men inte minst ska det vara gjort av hållbart material.

Sedan 2008 har vi utökat andelen hållbara material, från 20% till 93% (mätt i vikt av vår totala produktion 2016). Målet är att den siffran ska bli 100%. Här är de hållbara material vi använder idag:

Ekologisk bomull

All bomull i vår produktion idag är certifierad ekologisk bomull. Grunden för ekologisk bomullsodling är ett långsiktigt, hållbart och resurssnålt produktionssätt. Odlingen sker helt utan kemiska bekämpnings- eller gödningsmedel. När du väljer ekologisk istället för konventionellt odlad bomull, gör du ett val som är bättre för både bomullsbönderna och miljön.

Boob-organic-cotton-sustainable_material

Lyocell

Lyocell är en cellulosafiber. Den kommer från snabbväxande eukalyptus och andra typer av trä som växer i skogar som sköts på ett miljömässigt hållbart sätt. Odlingen kräver bara 5% av den mängd vatten som går åt vid konventionell bomullsodling. Tillverkningen av själva fibern sker i ett slutet system, vilket innebär att nästan allt vatten och alla kemikalier återanvänds.

boob-eucalyptus-sustainable-material

Återvunnen polyamid

Till våra BH:ar, tights och leggings använder vi Q-nova® , ett garn som är tillverkat av återvunnet industriavfall. Till våra badkläder använder vi ECONYL®, ett garn tillverkat av gamla fiskenät och annat industriavfall som har re-genererats och fått nytt liv. Genom att använda material gjort av sopor bidrar vi till att minska sopberget samtidigt som vi sparar på jordens naturtillgångar av råolja.

Återvunnen polyester

All fleece i kollektionen är gjord av återvunna PET-flaskor. Det är ett material som kräver mindre energi att framställa än traditionell polyester. Och dessutom spar vi på jordens naturtillgångar av råolja.

Boob-petbottles-sustainable-material

Toppen
Din vara ligger nu i varukorgen