Fabriker & leverantörer

factory-ltp.jpg

LTP

Typ av fabrik: Sömnad
Belägen i: Kaunas, Litauen
Certifikat: Bluesign, GOTS
Samarbetet startade: 2020

LTP grundades på 1980-talet och har vuxit till en global produktionspartner med bas i Köpenhamn. Mer än 2000 personer jobbar i nio moderna fabriker i fyra länder. De är drivna av passion och måna om att innovera och leda vägen framåt. För Boob tillverkar LTP premiumkläder i jersey, främst i Litauen.

factory-mert.jpg

MERT TEKSTIL

Typ av fabrik​: Sömnad
Belägen i: Istanbul, Turkiet
Certifikat: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001
Samarbetet startade: 2019

Mert Tekstil, som tillverkar vår sport-BH, är en textilfabrik med över 20 års erfarenhet och expertis av produktion inom activewear. Förutom den ansedda certifieringen, OHSAS 18001, inom mänskliga rättigheter har Mert också standarder inom kvalitets- och miljöledning. De kontrolleras även regelbundet av tredje partsorganisationer som Amfori BSCI och Sedex.

factory-hnc.jpg

HNC CLOTHING LTD.

Typ av fabrik: Tillskärning och sömnad, jersey
Belägen i: Denizli, Turkey
Certifications: Standard 100 by Oeko-tex, GOTS, OCS
Collaboration started: 2020

HNC Clothing Ltd. grundades 2016 och är beläget i Denizli, södra delen av Turkiet. Fabriken är specialiserad på tillverkning av högkvalitativa plagg och har 80 duktiga medarbetare med, som de själva säger, ”stark arbetskraft”. Merparten av HNCs produktion exporteras till europeiska länder. HNC Clothing Ltd är medlem i organisationerna Amfori BSCI and Sedex och genomgår kontroller av tredje part flera gånger om året.

factory-calze.jpg

CALZE ILEANA

Typ av fabrik: Kvalitetskontroll & packning
Belägen i: Brescia, Italien
Certifikat: SA8000, OHSAS 18001, STANDARD 100 by OEKO-TEX®, ISO 14001
Samarbetet startade: 2017

Fabriken Calze Ileana ligger i norra Italien, nära den vackra Gardasjön. Grundaren, Ileana Pinelli, startade företaget 1982 och driver fortfarande fabriken tillsammans med sina barn, Alda och Luca. Fabrikens elförbrukning mäts noggrant och merparten kommer från egna solceller, resterande köps in från andra förnybara källor.

Lemar, fabriken som stickar, och Barbara, fabriken som färgar, är båda familjeföretag och belägna i närheten av Calze Ileana samt partners redan från start. Färgeriet  Barbara som hanterar våtprocesser har ett sofistikerat vattenreningsverk med biobakterier som säkerställer vattenkvaliteten, de har även investerat i en anläggning som försörjer dem med hållbar el.

factory-asmay.jpg

ASMAY SWIMWEAR

Typ av fabrik: Sömnad
Belägen i: Istanbul, Turkiet
Certifikat: Inget
Samarbetet startade: 2020

Asmay Swimwear tillverkar våra badkläder. Det är ett familjeägt företag i Istanbul som nu drivs av andra generationen. Alla steg i produktionen görs på fabriken, från mönsterkonstruktion till sömnad och paketering. Tyget vi använder till våra badkläder importeras från Italien och är tillverkat av återvunna fisknät och annat industriavfall som har re-genererats till nytt material.

factory-kiron.jpg

KIRON

Typ av fabrik: Stickeri
Belägen: Casablanca, Marocko
Certifikat: STANDARD 100 by OEKO-TEX®
Samarbetet startade: 2017

Det här familjeägda företaget startades 1995. Fabriken är certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® och den genomgår årligen flera sociala granskningar inklusive BSCI, WRAP och FWF. Högkvalitativa garn importeras från Europa och stickas sen med tysk teknologi i så kallade STOLL-maskiner. På Kiron tillverkas varje tröja med kärlek, hängivenhet och omtanke.

factory-kanika.jpg

KANIKA

Typ av fabrik: Sömnad
Belägen i: Haryana, India
Certifikat: GOTS, ICS, OCS och OCS Blend
Samarbetet startade: 2019

Kanika är ett familjeägt företag grundat 1980 av Mrs Swaran Setia (kallad ”Aunty” av sina anställda) som idag drivs vidare av hennes barn Kumud och Rahul och ett begåvat team där många har varit med sedan starten. Kanika arbetar med en bredd av produkter och skräddarsyr sin produktion för en rad varumärken runtom i Europa och tillverkar för oss på Boob plagg i vävda material. Fabriken är GOTS-certifierad vilket innebär att den måste efterleva höga krav både vad gäller miljömässiga och sociala villkor samt att det ställer krav på att samtliga fabriker i produktionsledet är certifierade enligt samma principer. Fabriken kontrolleras även regelbundet av tredje partsorganisationer som Amfori BSCI och Sedex.

factory-memteks.jpg

MEMTEKS

Typ av fabrik: Seamless 
Belägen i: Istanbul, Turkiet
Certifikat: STANDARD 100 by OEKO-TEX®
Samarbetet startade: 2010

Memteks tillverkar våra seamless-BH:ar med garn som importeras från Italien. Den här sömnadsfabriken är belägen i de västra delarna av Istanbul. Den grundades 1996 och man arbetar med infärgning, sömnad och packetering. Fabriken är certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®  och den har granskats och godkänts vad gäller sociala frågor av Sedex. Vår lokala agent besöker fabriken regelbundet för att följa upp produktionen.

factory-irmaos.jpg

IRMAOS RODRIGUES

Typ av fabrik: Sömnad
Belägen: Barcelos, Portugal
Certifikat: STANDARD 100 by OEKO-TEX®, GOTS, SA8000
Samarbetet startade: 2012

Irmaos Rodrigues är sedan många år vår största producent. Det är ett familjeägt företag som startade 1987 i Gilmonde i norra Portugal. Lucinda, vår lokala agent, besöker fabriken flera gånger i veckan för att på plats ta hand om olika frågeställningar samt kvalitetssäkra. Tyget stickas och färgas på lokala fabriker med mångåriga relationer, något som garanterar den bästa kvalitet, pris och ledtid. Irmaos Rodrigues är en GOTS-certifierad fabrik, vilket ställer krav på att alla fabriker och övriga enheter i produktionsledet också måste vara certifierade. Samma regel gäller för alla våra produkter som är märkta med GOTS-loggan!

Irmaos Rodrigues är också certifierade för STANDARD 100 by OEKO-TEX® som garanterar plagg som inte innehåller några skadliga kemikalier. De är även SA8000-certifierade, vilket är en certifiering som omfattar arbetarnas rättigheter och som garanterar en bra arbetsmiljö.

factory-sml.jpg

SML TEKSTIL SAN. VE DIS TIC. LTD. STI.

Typ av fabrik: Seamless
Belägen i: Istanbul, Turkiet
Certifikat: STANDARD 100 by OEKO-TEX®
Samarbetet startade: 2015

SML tillverkar vår bekväma seamless-BH i ekologisk bomull som är lokalt odlad. Vi arbetar genom en lokal agent som besöker fabriken regelbundet. Den här fabriken som grundades 2006 är STANDARD 100 by OEKO-TEX-certifierad. Den har granskats och godkänts vad gäller sociala frågor av både Sedex och BSCI. Fabriken innehar även certifikat på kvalificerad arbetsledning.

factory-impetus.jpg

IMPETUS

Typ av fabrik: Seamless och sömnad
Belägen i: Barqueiros, Portugal
Certifikat: STANDARD 100 by OEKO-TEX®, SA8000, BLUESIGN
Samarbetet startade: 2007

Impetus syr våra underkläder och är den sortens fabrik som alltid levererar kvalitet med hög standard. Impetus har sin egen stickningsavdelning, vilket är en fördel när det gäller kvalitetskontroll och ledtider. Fabriken har certifikat som omfattar strikt begränsad kemikalieanvändning såväl som en sund och välfungerande arbetsplats.

factory-reistex.jpg

REISTEX

Typ av fabrik: Sömnad
Belägen i: Porto, Portugal
Certifikat: GOTS & GRS
Samarbetet startade: 2021

Reistex är en mindre sömnadsfabrik med en familjär känsla. Fabriken grundades 1984, och ägs sedan början av 2000-talet av två kvinnor som tillsammans med 60 anställda driver produktionen. Reistex tillverkar premiumplagg i jersey för herr och dam. Fabriken håller hög standard och innehar både GOTS och GRS certifiering. Vår lokala portugisiska agent besöker fabriken regelbundet för att följa upp produktionen.

factory-kalito.jpg

KALITO

Typ av fabrik: Sömnad
Belägen i: Shanghai, Kina
Certifikat: GOTS, Oeko-tex 100, GRS m.fl.
Samarbetet startade: 2023

Sedan 2023 samarbetar vi med den högkvalitativa textilproducenten Kalito i Kina. De är ett innovativt företag som delar våra värderingar och visionen att göra textilindustrin mer transparent. Kalito grundades 2012 och ligger i framkant när det gäller hållbar produktion. Ett exempel på detta är att en av Kalitos tre fabriker, nämligen huvudfabriker utanför Shanghai, drivs helt och hållet av solcellsenergi vilket markerar ett starkt åtagande för miljövänlig och hållbar tillverkning. Denna satsning understryker Kalitos engagemang för att minska sin miljöpåverkan och främja innovativa lösningar inom hållbar produktion.

Precis som vi värdesätter Kalito goda relationer till såväl medarbetare som kunder och de har en trygg och säker arbetsmiljö i sina fabriker. Kalito har flertalet certifieringar som säkerställer miljömässigt och socialt ansvar, bland annat GOTS, Oeko-tex standard 100 & GRS.

factory-erius.jpg

ERIUS

Typ av fabrik: Sömnad
Belägen i: Riba D’Ave, Portugal
Certifikat: GOTS, Oeko-tex 100, GRS m.fl.
Samarbetet startade: 2023

Erius en högkvalitativ textilproducent i Portugal specialiserad på skräddarsydda kollektioner. Anläggningen om 5000 kvm är utrustad med avancerad teknink, inklusive 2 automatiserade skärenheter och specialutrustning för tekniska produkter. Erius-teamet har över 25 års erfarenhet och är dedikerat att leverera högkvalitativa produkter. Vårt samarbete inleddes under 2023 och produktionsteamet besökte fabriken i juni samma år. Erius har flertalet certifieringar som säkerställer miljömässigt och socialt ansvar, bland annat GOTS, Oeko-tex standard 100 & GRS.