Hoppa till innehållet

Just nu: 20% rabatt med kod SUMMERTREAT20

Fri frakt vid köp över 699 SEK

20% rabatt under helgen med kod SUMMERTREAT20

🌱 Klimatkompenserade leveranser & returer

Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Hållbar och tidlös kapsel-kollektion i exklusivt samarbete med Emma Elwin

Den 1 mars lanserar Svenska mammamärket Boob, i exklusivt designsamarbete med stylisten Emma Elwin, kollektionen Emma Elwin x Boob. En kapsel-kollektion bestående av fyra tidlösa plagg i hållbara material med smart dubbelfunktion för graviditet och amning. Plaggen är gjorda för att kunna kombineras och varieras och utgör tillsammans en komplett minigarderob för den moderna mamman.

Boob lanserar ett exklusivt designsamarbete med Emma Elwin, stylist och medgrundare till det digitala modemagasinet Make it last. Den noga genomtänka kapsel-kollektionen Emma Elwin x Boob består av fyra tidlösa modeller; en klänning/tunika med multifunktion, en omlott-topp, en T-shirt och ett par byxor i kick-flare-modell. Kollektionen går stilrent i färgerna svart och off-white.

Helt i linje med Boobs övriga kollektion är samtliga modeller designade med smart dubbelfunktion för graviditet och amning och tillverkade med stor omsorg om människor och miljö. Plaggen är producerade i Portugal, av hållbara material såsom ekologisk bomull och lyocell, och certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

- Make it last arbetar, precis som vi på Boob, för att inspirera till initiativ som är bättre för miljön och mer hållbara för framtiden. Att jobba tillsammans med Emma har varit en inspirerande resa och det är fantastiskt kul att lansera ett samarbete som känns så rätt utifrån Boobs filosofi. Emma har haft en modig ingång i uppdraget och vågat hålla modellerna i samma avskalade design som vår övriga kollektion men har tillfört edge och multifunktion utifrån sin bakgrund och erfarenhet både som stylist och mamma, säger Mia Seipel, grundare och kreativ chef på Boob.

-Jag började jobba med kollektionen när jag ammade min son Dylan och ville skapa fyra tidlösa nyckelplagg som skulle vara de enda man behöver under graviditet och amning. Plagg som var möjliga att kombinera med varandra och med andra garderobsfavoriter. Byxorna ville jag skulle vara en gravidmage-vänligare variant av kostymbyxor som man kan ha på kontoret men som är lika bekväma som ett par pyjamasbyxor. T-shirten funkar lika bra till sneakers som till kick-flare-byxan med ett par klackar. Omlott-toppen är inspirerad av en aikido-jacka och klänning/tunikan kan bäras på tre olika sätt för att få fram en fin siluett både med och utan gravidmage, säger Emma Elwin, stylist och medgrundare av Make it last.

Fakta om Emma Elwin x Boob kollektionen

Emma Elwin x Boob kollektionen är gjord i en limiterad upplaga och säljs exklusivt i Boobs webshop, www.boobdesign.com från och med den 1 mars 2017. De första 50 kunderna får en shopping-bag i ekologisk bomull med tryck specialdesignat av Emma Elwin med på köpet utan extra kostnad.

Boob_Emma_Elwin_Tunic_590x790

Convertible tunic/dress E.E.

Klänning/tunika med dubbelfunktion för graviditet och amning med asymmetrisk skärning. Högt sprund i ena sidan som kan knäppas med två knappar för att bäras som klänning. Kan även bäras som tunika över byxor eller leggings och knytas med en knut i sidan eller omlott över magen för en vackert draperad passform. Smart omlottöppning över bysten gör det enkelt och diskret att amma.  

Färg: Svart
Storlekar: XS-XL
Hållbart material: 95% lyocell/5% elastan
Tillverkningsland: Portugal
Pris: 899 Sek

Boob_Emma_Elwin_wraptop_590x790

Wraptop E.E.

Omlott-topp med dubbelfunktion för graviditet och amning. Extra vidd över magen ger en passform som är lika smickrande under och efter graviditeten. Smidig amningsfunktion som är helt dold under omlottskärningen.

Färg: Off white
Storlekar: XS-XL
Material: 95% lyocell/5% elastan
Tillverkningsland: Portugal
Pris: 699 Sek

Boob_Emma_Elwin_top_590x790

Striped Tee E.E.

T-shirt med dubbelfunktion för graviditet och amning i lite boxig skärning och sprund i nederkant. Bred fåll på ärmslut så att de även kan bäras uppvikta. Smart omlottöppning över bysten gör det enkelt och diskret att amma. 

Färg: Randig i Svart/Off white
Storlekar: XS-XL
Material: 95% certifierad ekologisk bomull/5% elastan
Tillverkningsland: Portugal
Pris: 599 Sek

Boob_Emma_Elwin_trousers_590x790

Trousers E.E.

Byxor i kick-flare-modell med sydda pressveck. Hög midjemudd i dubbelt material som kan bäras uppvikt över magen eller nedvikt. Sitter lika skönt och snyggt före, under och efter graviditeten.

Färg: Svarta
Storlekar: XS-XL
Material: 95% lyocell/5% elastan
Tillverkningsland: Portugal
Pris: 799 Sek

Boob_Emma_Elwin_tote_bag_590x790

Tote bag E.E.

Shopping-bag med specialdesignat tryck av Emma Elwin i form av en checklista så att du kommer ihåg att packa det viktigaste, även om du har ”amningshjärna”.

Färg: Offwhite med svart tryck
Storlekar: One size
Material: 100% Fairtrade certifierad ekologisk bomull
Tillverkningsland: Indien, i SA8000 certifierad fabrik

De första 50 kunderna som köper ett plagg ur Emma Elwin x Boob kollektionen får en bag med på köpet utan extra kostnad.

Boob_Emma_Elwin_Mia_Seipel_590x390

Om Boob

Svenska Boob startades 2000 av Mia Seipel utifrån idén om att göra smarta och snygga kläder för ammande mammor. Boobs patenterade amningsplagg blev snart en succé bland mammor världen över. Idag erbjuder Boob en komplett garderob med innovativa kläder och underkläder med dubbelfunktion för graviditet och amning. Varumärket säljs genom återförsäljare på 20 marknader i och utanför Europa samt genom egen webshop: www.boobdesign.com. Boobs kläder är gjorda med stor omsorg om både människor och miljö. 93% av den totala produktionen 2016 var gjord av hållbara material, samtliga plagg är certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® och all produktion sker i Europa.

Om Emma Elwin

Emma Elwin är stylist och en av grundarna till det digitala modemagasinet Make it last. Hon har studerat mode- och industridesign och har en bakgrund som moderedaktör på tidningen ELLE och Elle.se samt som modeassistent till Elin Kling. Emma Elwin drev även under flera år en av Sveriges största personliga modebloggar. 2014 lanserade hon, tillsammans med Lisa Corneliusson, den egna plattformen Make it last - ett modeforum med fokus på mer hållbara initiativ. I sitt arbete som stylist, föreläsare och inspiratör fokuserar Emma främst på projekt som rör hållbart mode. I mars 2017 lanseras Emmas första designsamarbete - Emma Elwin x Boob.

 

Din vara ligger nu i varukorgen