Hoppa till innehållet

Just nu: 20% rabatt med kod SUMMERTREAT20

Fri frakt vid köp över 699 SEK

20% rabatt under helgen med kod SUMMERTREAT20

🌱 Klimatkompenserade leveranser & returer

Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

20 år i mammornas tjänst och med framtidens generationer i fokus

Sedan 2000 har Boob legat i framkant med smart design och hållbara produkter för den medvetna mamman. Med fokus på att göra kläder som fyller ett syfte och är designade med smart dubbel-funktion för graviditet och amning. Kläder som är producerade med omtanke om människor och miljö. Gjorda i en design och kvalitet som tål att tvättas, älskas och användas. Om och om igen. Nu firar Boob 20 år och inleder året med att presentera en kollektion tillverkat strikt efter ”Boobs Hållbarhets Dogma”.

Idén till Boob föddes en kylig höstdag 1999 då Mia Seipel, såg sin syster amma med magen bar i blåsten. Lösningen blev Boobs patenterade amningsplagg som snabbt blev en favorit bland mammor världen över. 2020 firar Boob 20 år och inleder året med att presentera en komprimerad kollektion med de viktigaste byggstenarna för att lösa kvinnors behov genom graviditet och amning. För att ett plagg ska kvala in i Boobs kollektion måste det leva upp till strikta kriterier enligt ”Boob Hållbarhets Dogma”.

 

Boob Hållbarhets Dogma

Varje ny produkt i Boobs kollektion måste:
- Fylla ett tydligt syfte, eller i bästa fall flera.
- Göras i en långlivad design och kvalitet för att kunna användas länge och förhoppningsvis av mer än en mamma.
- Vara tillverkat av hållbart material.
- Vara certifierat GOTS och/eller OEKO-TEX® Standard 100.
- Vara ansvarsfullt producerat.

 

- Under två decennier har vi på Boob jobbat för att göra kläder som stärker kvinnor under graviditet och amning. Det är en självklarhet för oss att vi på alla sätt ska agera med omtanke om framtiden. Att sätta upp strikta ramar för varför och hur våra plagg ska göras har hjälpt oss att ta vårt hållbarhetsarbete framåt och nå uppsatta mål. Men vi är vi inte nöjda utan spänner bågen ytterligare till exempel genom att vara del av STICA ett nordiskt initiativ i modebranschen där samtliga medlemsföretag är dedikerade att sänka sina växhusgasutsläpp med 50% till 2030, säger Mia Seipel VD och kreativ chef på Boob.

 

 

 

Din vara ligger nu i varukorgen