Hoppa till innehållet

Fri frakt vid köp över 699 SEK

🌱 Klimatkompenserade leveranser & returer

Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Transparent och hållbart hela vägen från tråd till tröja!

FN:s klimatmöte i New York skapar möjlighet till att prata än mer om rådande klimatfrågor. Boob är villiga att vara med i en öppen dialog kring transparens i arbetet med produktion och hållbarhetsfrågor. Boob har sedan starten år 2000 varit pionjär inom hållbarhet och verkat för att all produktion sker med stor omsorg om både människor och miljö.

Sedan våren 2018 är hela kollektionen tillverkad av hållbara material och Boob är helt transparenta med hur varje plagg tillverkas från tråd till färdig produkt. Boob är ett GOTS-certifierat företag (Global Organic Textile Standard), en internationell standard som innefattar sociala och miljömässiga krav för alla steg i produktionen, från fiber till färdig produkt. Boob är även ett av medlemsföretagen i STICA (The Swedish Textile Initiative for Climat Action) ett nordiskt initiativ inom modebranschen där samtliga medlemmar är dedikerade att sänka sina växthusgasutsläpp med minst 50% till år 2030.

 

"Modebranschen är den bransch som står för mest utsläpp, strax efter oljeindustrin. Att vi på Boob, som gör kläder för mammor som bär och när framtiden, på alla sätt ska jobba för att minska vår miljöpåverkan är en självklarhet. Vårt deltagande i STICA är ett sätt för oss att, tillsammans med övriga medlemmar, arbeta för att snabbare kunna göra skillnad och minska våra utsläpp. Att erbjuda en kollektion helt i hållbara material som är spårbar från fiber till färdigt plagg ser vi idag som en hygienfaktor", säger Mia Seipel, grundare, VD och kreativ chef på Boob.
 

Läs mer om hur Boob jobbar med hållbarhet här.

Läs mer om STICA här.

 

 

Om Boob: Svenska Boob startades 2000 av Mia Seipel utifrån idén om att göra smarta och snygga kläder för ammande mammor. Boobs patenterade amningsplagg blev snart en succé bland mammor världen över. Idag erbjuder Boob en komplett garderob med dubbelfunktion för graviditet och amning. Boob är pionjär inom hållbarhet och all produktionen sker med stor omsorg om både människor och miljö. Sedan våren 2018 är hela kollektionen tillverkad av hållbara material. Varumärket säljs genom den egna webshopen boobdesign.com samt genom återförsäljare på 20 marknader.

Din vara ligger nu i varukorgen