Integritetspolicy | Boob Design - Kläder för hela mammaresan!
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Integritetspolicy - Boob Design AB

Publicerad: 2018-05-18

Denna integritetspolicy gäller omedelbart för nya användare och från och med den 25 maj 2018 för befintliga användare. Denna Integritetspolicy ersätter alla tidigare versioner.

Vår integritetspolicy beskriver hur vi samlar in, använder, sparar, lämnar ut och skyddar dina personuppgifter. Policyn gäller för www.boobdesign.se, www.boobdesign.de och www.boobdesign.com för all vår kommunikation och  alla relaterade tjänster.

Genom att acceptera denna Integritetspolicy samtycker du till att vi får samla in, använda, lämna ut och spara dina personuppgifter på de sätt som beskrivs i denna Integritetspolicy. Vid förändring i vår integritetspolicy kommer denna sida att uppdateras.


Vad är GDPR?


Vem är registeransvarig för mina personuppgifter?


GDPR är en dataskyddsförordning och en förkortning av “General Data Protection Regulation”. GDPR börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018 och ersätter den nuvarande Personuppgiftslagen (ofta förkortad PUL).

GDPR och PUL har många likheter men några viktiga skillnader. Den största och viktigaste skillnaden är att du som användare av olika tjänster får större kontroll över dina personuppgifter.


Vem är registeransvarig för mina personuppgifter?

Det svenska företaget, Boob Design AB (556554-1025, “Boob”, Sankt Paulsgatan 1, 118 46 Stockholm) är registeransvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser.


Vad innebär det för mig som kund hos Boob?

Den nya integritetspolicyn kommer inte att förändra din kundupplevelse hos oss på Boob. Däremot kommer du att ges rätten att påverka hur dina personuppgifter används. Vi vill vara transparenta emot dig som kund och att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss. Vi värdesätter din integritet högt.


Vilken typ av personuppgifter samlar ni in och hur använder ni och behandlar ni mina personuppgifter?

Vi samlar in persondata som du skickar in till oss till exempel när du lägger en order, anmäler dig till vårt nyhetsbrev, kontaktar vår kundservice eller medverkar i tävlingar. Dina personuppgifter som du skickar in till oss kan innehålla kontaktinformation, personnummer och information om din betalning. Nedan kan du läsa mer ingående hur vi behandlar dina personuppgifter.

Beställningar/köp

Personuppgifter behandlas för att:

  • Leverera en köpt produkt, inklusive avisering om leverans eller kontakter rörande leverans.
  • Kunna göra identifikation och ålderskontroll.
  • Hantera betalningar, inklusive analyser av vilka betallösningar som ska erbjudas.
  • Hantera retur, reklamation- och garantiärenden.

 

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

  • Namn
  • Kontaktuppgifter, till exempel adress, e-post, telefonnummer.
  • Betalinformation, till exempel transaktionsreferens, transaktionstidpunkt.
  • Personnummer
  • Betalningshistorik
  • Orderinformation, till exempel vilken vara som har beställts eller om varan ska levereras till annan adress.

 

Laglig grund: Fullgörande av köpeavtal

Medlem i nyhetsbrev

Personuppgifter behandlas för att:

  • Erbjuda inspiration, kampanjer, förmåner, rabatter, generella och personliga erbjudanden, inbjudningar till event, gåvor eller annan direktmarknadsföring.
  • Baserat på analyser kan mottagare av vårt nyhetsbrev delas in i olika kundgrupper för att ge olika grupper (segment) olika erbjudanden.

 

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

  • Namn
  • Kontaktuppgifter, till exempel adress, e-post, telefonnummer.
  • Bostadsort
  • Köphistorik
  • Användargenererad data, till exempel klick- och besökshistorik.
  • Tekniska uppgifter om dator, mobiltelefon och andra enheter som du använder och dess inställningar, till exempel språkinställning.

 

Laglig grund: Berättigat intresse.

Marknadsföring

Personuppgifter behandlas för att:

  • Visa relevanta produktrekommendationer, påminna om kvarglömda/övergivna digitala varukorgar eller spara varukorg för att förenkla framtida köp eller liknande åtgärder.
  • Skicka direktmarknadsföring via e-post, sociala medier eller andra kanaler för kommunikation.

 

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

  • Namn
  • Kontaktuppgifter, till exempel adress, e-post, telefonnummer.
  • Ålder
  • Bostadsort
  • Uppgifter om hur kunden använder företagets webbsidor och andra digitala kanaler.
  • Social identitet.
  • Uppgifter om genomförda köp.
  • Användargenererad data, till exempel klick- och besökshistorik.

 

Laglig grund: Registrerad och oregistrerad kund - berättigat intresse.

Mottagare av nyhetsbrev och besökare på webbplats - berättigat intresse.

Tävlingar och event

Personuppgifter behandlas för att:

  • Kommunicera med deltagare som deltar i en tävling.
  • Kommunicera med deltagare innan och efter ett event, till exempel bekräftelse på anmälningar, frågor eller utvärderingar.
  • Kunna utföra dentifikation och ålderskontroll.
  • Utse vinnare och förmedla vinster.

 

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

  • Namn
  • Personnummer eller ålder.
  • Kontaktuppgifter, till exempel adress, e-post, telefonnummer.
  • Uppgifter lämnade i tävlingsbidrag.
  • Uppgifter lämnade i utvärderingar av event.

 

Laglig grund: Berättigat intresse.

Kundtjänstärenden

Personuppgifter behandlas för att:

  • Kunna identifiera och kommunicera med kunden och besvara förfrågningar som kommer in till kundtjänst via telefon eller i digitala kanaler, inklusive sociala medier.
  • Utreda klagomål- och supportärenden, inklusive teknisk support.

 

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

  • Namn
  • Kontaktuppgifter, till exempel adress, e-post, telefonnummer.
  • Din korrespondens.
  • Uppgift om tidpunkt för köp, ställe för köp, fel eller klagomål på produkt.
  • Tekniska uppgifter om din utrustning som är nödvändig för supportärenden.
  • Personnummer

 

Laglig grund: Berättigat intresse.

Utvärdering/Utveckling

Personuppgifter behandlas för att:

  • Göra tjänster mer användarvänliga, till exempel ändra användargränssnittet för att förenkla informationsflödet eller för att lyfta fram funktioner som ofta används i våra digitala kanaler.
  • Ta fram underlag i syfte att förbättra varu- och logistikflöden, till exempel genom att kunna prognostisera inköp, lager och leveranser.
  • Ta fram underlag i syfte att utveckla och förbättra vårt sortiment.
  • Ta fram underlag i syfte att utveckla och förbättra vår resurseffektivitet ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv, till exempel genom att effektivisera inköp och planering av leveranser.
  • Ta fram underlag i syfte att förbättra IT-system för att höja säkerheten för våra besökare och kunder generellt.

 

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

  • Köp- och användargenererad data, till exempel klick- och besökshistorik.
  • Ålder
  • Bostadsort
  • Din korrespondens och feedback avseende våra tjänster och produkter.
  • Teknisk data rörande enheter som används och inställningar till exempel språkinställning, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem, skärmupplösning och plattform.

 

Rättsliga förpliktelser (bokföringslagen, produktansvar, produktsäkerhet och skydd av personuppgifter i IT-system)

Personuppgifter behandlas för att:

  • Kunna uppfylla rättsliga förpliktelser, enligt krav i lagar, domar eller myndighetsbeslut. Dessa kan till exempel avse krav avseende produktansvar och produktsäkerhet. Det kan också vara framtagande av kommunikation och information till allmänheten och kunder om produktlarm och produktåterkallelser vid en defekt eller hälsovådlig vara eller i den mån det krävs av annan lag och kan hänföras till en enskild individ.

 

De kategorier av personuppgifter som kan behandlas är:

  • Namn
  • Kontaktuppgifter, till exempel adress, e-post, telefonnummer.
  • Din korrespondens.
  • Uppgift om tidpunkt för köp, ställe för köp, fel eller klagomål på produkt.
  • Personnummer
  • Betalningsinformation

 

Laglig grund: Rättslig förpliktelse

Lagöverträdelser

Personuppgifter behandlas för att:

  • Utreda eller förhindra bedrägerier eller andra lagöverträdelser.
  • Förhindra skräppostutskick, trakasserier, försök till olovliga köp eller andra åtgärder som är förbjudna.
  • Skydda och förbättra vår IT-miljö mot angrepp och intrång.

 

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

  • Köp- och användargenererad data, till exempel klick- och besökshistorik.
  • Personnummer
  • Data rörande enheter som kunden använder och inställningar, till exempel språkinställning, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem, skärmupplösning och plattform.
  • Uppgifter om hur våra digitala tjänster används.

 

Laglig grund: Rättslig förpliktelse.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. En cookie är en liten textfil som lagras i din dator. När du besöker en webbplats som använder cookies gör det att webbplatsen kommer ihåg dina personliga inställningar, du behöver till exempel inte välja språk varje gång du besöker den. Cookies används också för statistiska ändamål.

I inställningarna för din webbläsare kan du, om du önskar, ändra så att cookies inte sparas. Detta medför dock att du inte kan ta del av webbplatsens fulla funktionalitet då den bygger på användningen av cookies.


Vem har tillgång till mina personuppgifter?

Boob Design AB garanterar att aldrig lämna ut eller sälja dina personuppgifter eller din e-postadress till tredje part, såvida inte särskilda skäl föreligger. Personuppgifterna kan komma att överföras till Boobs samarbetspartners när det gäller marknadsföring, distribution, transporter, betallösningar och IT-tjänster. I dessa fall behandlar partners uppgifterna som självständiga personuppgiftsansvariga i enlighet med deras egna integritetspolicyer och hanteringsinstruktioner.

Vissa sidor på Boob Designs webbplatser innehåller länkar till tredjeparts-webbplatser. Dessa webbplatser har egen integritetspolicy och Boob Design är inte ansvarig för deras verksamhet och deras integritetspolicy.

Boob strävar efter att behandla personuppgifter inom EU/EES samt samarbeta med partners och leverantörer som behandlar personuppgifter inom EU/EES.


Hur lagrar ni mina personuppgifter?

Behandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Detta innebär rent praktiskt att uppgifter gallras bort då de inte längre är aktuella eller nödvändiga för analyser eller direktmarknadsföring och de ändamål som de har samlats in för. Vid all hantering av personuppgifter iakttas dock alltid hög säkerhet och sekretess


Vad är mina rättigheter?

Tillgång

Vi vill vara öppna och transparenta med hur vi behandlar dina uppgifter. aOm du vill få mer kunskap om den personuppgiftsbehandling som görs, har du rätt att begära tillgång till dina uppgifter som av oss lämnas i form av ett så kallat registerutdrag. Om vi tar emot en begäran om tillgång, kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerställa vilka uppgifter du vill ta del av och att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person.

Om du vill begära tillgång till alla personuppgifter som vi har om dig, observera att fotolegitimation kommer att krävas för att bevisa din identitet.

Rättelse

Du har alltid rätt att begära att dina personuppgifter rättas om uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter.

Om du vill göra en rättelse på alla personuppgifter som vi har om dig, observera att fotolegitimation kommer att krävas för att bevisa din identitet.

Begränsning och Radering

Du har rätt att begära begränsning eller radering av personuppgifter som vi behandlar om uppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de har samlats in eller behandlats. Du har även rätt att begränsa eller radera personuppgifterna om du anser att personuppgifterna behandlats på ett olagligt sätt. Notera att vi inte kan radera dina personuppgifter om de krävs av någon juridisk lag.

Om du vill begränsa eller radera alla personuppgifter som vi har om dig, observera att fotolegitimation kommer att krävas för att bevisa din identitet.

Klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen, www.datainspektionen.se.


Jag vill komma i kontakt med er angående ovan

Du kan alltid kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om vår integritetspolicy.

Mail: gdpr@boobdesign.com

Tel: +46 (0) 8 556 90 200

Adress: Boob Design AB, Sankt Paulsgatan 1, 118 46 Stockholm


 

Din vara ligger nu i varukorgen