Tips och råd när du köper amningsbh | Boob Design - Kläder för hela mammaresan!
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:
Bästa tipsen när du ska köpa en amningsbh!

Tips och råd när du köper amningsbh

En funktionell och bekväm BH är A och O i varje gravid eller ammande mammas garderob. Många upplever att bröstens form förändras redan under graviditeten och det kan vara smart att satsa på en skön BH redan då, som du sen kan använda även när du ammar.

BH-tips

Att hitta den rätta BH:n till en kropp i förändring kan vara en utmaning och vi vill gärna dela med oss av våra bästa tips för att du ska hitta en BH som passar fantastiskt på just dig.

En hand innanför

Brösten förändras under graviditet och amning. Därför kan det vara bra att välja en amningsbh där en hand får plats innanför kupan så att den är flexibel i storleken och att det finns plats för amningsinlägg om det behövs.

Skippa skavet

Välj gärna en stretchig och flexibel seamless-BH utan byglar, så slipper du skavande sömmar. Något som kanske är extra viktigt om du använder BH:n när du ammar på natten.

Knäpp ordentligt

Tänk på att elasticiteten i nederkanten av BH:n kan töja sig med tiden. Prova därför ut BH:n med de yttre hyskorna knäppta och välj en BH med mindre omkrets om den glider upp för mycket baktill. Och köper du BH:n i slutet av graviditeten ska du knäppa på de yttersta hyskorna. Då kan omkretsen minskas när bebisen är född. Om BH:n glider upp för mycket baktill, välj en med en mindre omkrets.

Upp och hoppa

När du provar ut BH:n, rör på dig och sträck upp armarna ovanför huvudet och åt olika håll, luta dig framåt eller gå på stället. Då märker du om BH:n ger ett bra stöd och känns bekväm.

Enhandsfattning

För att kunna servera bebisen mat snabbt och smidigt är viktigt att det är lätt att komma åt att amma. Kolla BH-clipsen, går det snabbt att både knäppa upp och stänga dem med en hand?

Klä på dig

Pröva gärna din BH under en topp. Då ser du hur den kommer att se ut under dina kläder.

Hur hittar jag rätt passform?

Spänn och justera axelbanden så att de sitter bra. Kupan ska inte rynka sig eller glida ner över bysten. Gör den det, är kupan för stor. Bysten bör heller inte skära in i kanterna av BH:n, då är kupan för liten.

Fast Food amnings-BH

boob-09311-bh-tips

Våra Fast Food BH:ar är seamless så att du slipper skavande sömmar och materialen är stretchiga nog att växa med dina bröst samtidigt som de ger ett skönt stöd. Omkretsen ökar du lätt med vår smarta BH-förlängare och kuporna öppnas enkelt med en hand, tack vare clipsen. Fast Food är en superflexibel amnings-BH som smidigt anpassar sig till en kropp i förändring. Och som låter dig amma enkelt och bekvämt.
 

Om du köper Fast Food BH när du är gravid

  • Om du köper din amnings-BH i början av graviditeten: använd de innersta hyskorna första tiden och låt den växa i takt med dig.
  • Om du köper BH:n i slutet av graviditeten: knäpp den på de yttersta hyskorna först eller använd BH-förlängaren. Då kan omkretsen minskas när bebisen är född och BH:n kommer sitta skönt även efteråt.
  • Tänk på att bröstens storlek förändras när du ammar och att du kan behöva plats för amningsinlägg.
     

Fast Food sport-BH

boob-fast-food-sports-bra

Allt du önskar dig av en sport-BH och allt du behöver hos en amnings-BH, gjord i fukttransporterande funktionsmaterial som håller dig sval och torr, med snabbtorkande innerkupor i mjuk mesh. Brottarryggen ger full rörelsefrihet, vadderade partier vid axlarna avlastar och det smarta amningsclipet gör att du kan amma enkelt och smidigt. Är du en mamma som tränar hårt (eller bara lite lätt) är det här BH:n din byst verkligen kommer tacka dig för.


Att tänka på när du köper Fast Food sport-BH

  • Fast Food sport-BH har ett rejält stöd och BH:n ska sitta tight under bysten för att ge bra support. För att välja storlek - mät enligt vår storlekstabell nedan och tänk på att underbystmåttet ska vara tight.

 

24/7 amnings-BH

boob-09319-bh-tips

En BH som anpassar sig flexibelt efter storleken på din byst och kommer att sitta lika fint hela vägen genom graviditet och amning. Gjord i mjuk och skön lyocell som transporterar bort fukt och som gör den perfekt även för nattamningar. Smidig omlott-modell där kuporna enkelt viks åt sidan vid amning. Den ultimata BH:n för alla dagar i veckan och dygnets alla timmar - innan, under och efter graviditeten.

  • Mät enligt vår storlekstabell nedan för att välja storlek på 24/7 amnings-BH.

 

Läs mer om hur du väljer rätt storlek i vår storleksguide för BH.
Guide till våra amnings-BH:ar hittar du här.
 

Behöver du hjälp att hitta rätt BH så är du välkommen att kontakta oss på shop@boobdesign.com så hjälper vi dig!

 

Din vara ligger nu i varukorgen