Hoppa till innehållet

Fri frakt vid köp över 699 SEK

20% rabatt på merinoull och stickat!

🌱 Klimatkompenserade leveranser och returer

Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:
Asabea Britton

Asabea Britton

Namn: Asabea Britton
Yrke: Barnmorska
Bor: Liljeholmen i Stockholm, Sverige
Instagram: @asabea
Aktuell med: Som modell för Boob höst/vinter 18 och som folkbildare inom graviditet, förlossning och allt runt omkring på Instagram @asabea. Är nybliven mamma till Lalo.
 

Berätta lite om din resa och hur du har kommit att bli den du är.
Jag är yngst av fem syskon i en familj som är typiskt modernt brokig med barn från olika äktenskap, av olika nationaliteter och i vitt skilda åldrar, min äldsta brorär 25 år äldre än mig. Min familj har och fortsätter att spela en väldigt stor roll i mitt liv. Under min uppväxt reste vi mycket på grund av mina föräldrars jobb. Jag har bott i Etiopien, Ghana och Uganda, vilket är något som präglat den jag är och det jag står för.  

Mina tonår var lite stökiga, som de väl ofta är, och jag har förstått att det fanns mycket oro över vad det skulle bli av mig. Det tog lite tid för mig att hitta vad som var viktigt för mig och vad jag ville göra med mitt liv. Vården var den plats där jag för första gången kände att ”det här är något för mig” och ”det här är jag faktiskt riktigt bra på”. Jag började bygga upp ett självförtroende som jag tidigare saknat.

 

Asabea2.jpg
Asabea i 24/7 BH, 24/7 kimono och Once-on-never-off cropped trousers
 

Vilka består din familj av?
Min närmaste familj består av min sambo Amat och min son Lalo som i skrivande stund (slutet av maj 2018) är sex dagar gammal.
 

Vad tänker du på mest just nu? 
På min son och hur lycklig jag är för att jag har honom. 
 

I vilken miljö trivs du som bäst? 
Var som helst där jag är omgiven av min familj. Mitt hem är min absoluta favoritplats.
 

Vad fick dig att utbilda dig till barnmorska? 
Jag hade länge tyckt att graviditet och förlossning var intressant och när jag pluggade till sjuksköterska sommarjobbade jag som undersköterska på förlossningen. Det var då jag insåg att det var vad jag måste jobba med. 

 

Asabea4.jpg
Asabea i stickad tröja
 

Med tanke på all kunskap du har som barnmorska, var det något förvånade dig med din egen graviditet?
Nej, egentligen inte. Jag var beredd på det mesta, kanske just för att jag är påläst. Sen hade jag en lätt graviditet, hade den varit svårare hade det säkert varit fler saker som hade förvånat mig.
 

Du har förlossnings-, bristnings- och amningsskola på Instagram Stories. Varför behövs det och vilka reaktioner har du fått? 
Det började med att jag gjorde bristningsskolan lite av en slump efter att jag lite slarvigt visat upp kort på olika bristningar som vi använder på mitt jobb. Det fick en otrolig respons, det märktes verkligen att vitt skilda människor längtade efter att veta mer om det här. Jag anser att information är makt och jag hjälper gärna till på det sätt jag kan för att ge människor lite mer makt över sina liv och kroppar. Responsen har varit fantastisk, det är så fint att man kan göra så lite och hjälpa folk så mycket.
 

Vilka myter kring graviditet och föräldraskap vill du punktera?
Jag vill gärna att man slutar jämföra graviditeter. Precis som med en förlossning är varje graviditet helt unik, alla reagerar på på olika sätt och upplever den olika både fysiskt och psykiskt. Låt allas graviditet vara deras egen. Och sluta kommentera gravidas magar! Det går inte att se vare sig kön, storlek på barnet, hur barnet mår eller annat av att kolla på magen, det är bara irriterande att bli granskad jämt.
 

Nämn tre saker du inte hade velat vara utan som gravid.
Min gravidkudde, mina gravidtights och min killes fotmassage.

 

Asabea3.jpg
Asabea i Edie stickad tunika
 

Vad hoppas du föra vidare till ditt barn?
Jag vill att han blir en snäll person som tänker på andra människor och som inte är självisk. Jag önskar att han som kille ska slippa bli en del av machokulturen, och att han ska respektera kvinnor. 
 

Hur önskar du dig att världen ditt barn växer upp i ser ut?
En drömvärld hade ju varit en där vi tog klimatkrisen på allvar och kunde göra något åt den. En värld där patriarkatet inte styrde och där människor värnade om varandra. 
 

Vad står högst upp på din önskelista?
Tråkigt svar kanske men just nu känner jag att jag har allt jag önskar.

 

Läs flera intervjuer med mammor vi gillar här!

 

 

Din vara ligger nu i varukorgen