Intervju E.E. SS17 - Kläder för hela mammaresan!
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:
Emma Elwin x Boob

Emma Elwin x Boob - A sustainable match

Vi på Boob är stolta att presentera vårt allra första designsamarbete; Emma Elwin x Boob. En kapsel-kollektion bestående av fyra tidlösa plagg med smart dubbelfunktion för graviditet och amning framtagna i exklusivt samarbete med Emma Elwin, stylist och medgrundare till det digitala modemagasinet Make it last.

Plaggen är gjorda för att kunna kombineras och varieras på flera olika sätt och utgör tillsammans en komplett minigarderob. Helt i linje med vår övriga kollektion är samtliga modeller tillverkade med stor omsorg om människor och miljö. Plaggen är producerade i Portugal av hållbara material och certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Kollektionen är gjord i en limiterad upplaga och säljs exklusivt här i vår webshop, från och med den 1 mars 2017.

Boobs grundare och kreativa chef Mia Seipel tog en kaffe tillsammans med Emma Elwin för att höra mer om hennes tankar kring kollektionen, hållbar livsstil och hur det är att vara nybliven mamma.
 

e-e-1


Namn: Emma Elwin
Ålder: 27 år
Familj: André och Dylan 7 månader
Bor: Nacka
Bakgrund och yrke: Har studerat mode- och industridesign och arbetat som moderedaktör på Elle och som modeassistent till Elin Kling. Drev under flera år en av Sveriges största personliga modebloggar. 2014 lanserade hon, tillsammans med Lisa Corneliusson, den egna plattformen Make it last - ett modeforum med fokus på mer hållbara initiativ.
 

Mia: Emma Elwin x Boob-kollektionen är ju det första design samarbetet både för dig och för Boob. Berätta vad du tänkte när jag ringde upp dig för att höra om vi skulle hitta på något tillsammans?
Emma: Jag blev så glad när du ringde! Jag hade ju under graviditeten redan tänkt ut de perfekta plaggen så det gick väldigt snabb för mig att bara rita ner dem. Jag har ju sen min designutbildning längtat efter att få designa plagg igen och det kändes så kul att hitta på något som har en sån stark koppling till kvinnor! Så många härliga utmaningar i att designa något som där man inte kan kompromissa med funktion men som samtidigt måste vara fint.
 

Mia: Berätta lite om plaggen i kollektionen och inspirationen bakom dem?
Emma: Jag ville skapa fyra tidlösa nyckelplagg som skulle vara de enda man behöver under graviditet och amning. Plagg som var möjliga att kombinera med varandra och med andra garderobsfavoriter. Byxorna ville jag skulle vara en gravidmage-vänligare variant av kostymbyxor som man kan ha på kontoret men som är lika bekväma som ett par pyjamasbyxor. T-shirten funkar lika bra till sneakers som till kick-flare-byxan med ett par klackar. Omlott-toppen är inspirerad av en aikido-jacka och klänning/tunikan kan bäras på tre olika sätt för att få fram en fin siluett både med och utan gravidmage.
 

Mia: Du var ju gravid när vi började prata om ett samarbete och ammade din son Dylan när du började skissa på kollektionen. På vilket sätt har din erfarenhet som mamma påverkat utformningen av plaggen?
Emma: Tidigare kanske jag inte har lagt riktigt lika mycket fokus på funktion när det kommer till att klä mig. Nu måste ju allt vara praktiskt men jag vill ju inte kompromissa med att det ska vara snyggt. Tidlösa plagg hoppas jag kommer användas även när det är dags för kanske andra eller tredje barnet. Material som är sköna och hållbara kändes också väldigt viktigt. Många köper ekologiska plagg till barnet men tänker inte på att barnets första tid spenderades mest i ens famn.
 

Mia: Vad inspirerar dig i ditt arbete?  
Emma: Jag gillar ju att hitta lösningar på problem och då gärna snygga lösningar. Det inspirerar mig verkligen! Sen så kan jag ju sitta och leta bilder online och i böcker i timmar. Jag kan också gå igång av att se eller känna på ett tyg. Ett riktigt fint tyg trollar direkt fram ett färdigt plagg i mitt huvud.
 

Mia: Make it last arbetar ju, precis som vi på Boob, med att inspirera till val som är mer hållbara för miljön och framtiden. Vad betyder hållbarhet för dig i din vardag?
Emma: Hållbarhet är något som jag har med mig alltid i vardagen. Alla mina val präglas av det! Det kanske låter utmattande men är tvärt om så kul och energigivande. Varje gång man hittar en ny bättre produkt med mindre påverkan på klimatet blir man så glad. Jag lär mig nya saker varje dag och känner att törsten att lära sig mer bara blir större. Tack vare en strävan att leva hållbarare har jag fått ett helt nytt sätt att se på livet. Jag värdesätter saker omkring mig på ett sätt jag inte gjorde tidigare och blir på så sätt också mycket kreativare med det som redan finns runt om kring mig.
 

Mia: Emma Elwin x Boob-kollektionen är ju skapad med omtanke för att plaggen ska kunna leva länge både gäller design och kvalitet. Hur tänker du när du väljer och handlar kläder privat? Har du några bra tips på hur vi kan agera för att motverka slit och släng-samhället?
Emma: Jag tror vi måste börja tänka om hela sättet som modeindustrin är utformad på. När man designar plagg tycker jag att man har ett ansvar att se till att plagget på ett eller annat sätt är hållbart. Plagg av tidlös design och hög kvalitet är något jag brinner lite extra för. När man planerar sin garderob tror jag de är bra att tänka långsiktigt. Bygga något som håller över tid! Jag har en regel att jag inte får köpa något som inte passar med minst tio andra plagg jag redan har. Jag tror vi måste hitta tillbaka till en tid då kläder hade ett värde, för att man visste hur mycket jobb och tid som låg bakom ett plagg. Om vi blir bättre på det och på att ta hand om de vi redan har kommer plaggen få ett mycket längre liv vilket gör en stor skillnad för miljön. Det skulle också innebära att fler plagg kanske hamnade i secondhand butiker vilket också är ett hållbart sätt att shoppa på.

 

boob-ee-ss17-3
Mia Seipel och Emma Elwin under arbetet med Emma Elwin x Boob-kollektionen
 

Mia: Hur tror du att modeindustrin ser ut 10 år framåt i tiden?
Emma: Jag kan inte annat än hoppas att vi har gått mot en mer cirkulär modeindustri. Och så som teknik och utveckling ser ut idag kanske det kommer vara en sanning. Jag hoppas att alla företag jobbar enbart med återvunnet eller ekologiskt material. Att man har en transparens i alla led. Kanske man får pant på sina gamla plagg som är designade för att kunna återvinnas. Jag hoppas framför allt att vi helt har gått ifrån slit och släng samhället och att man sätter värde i att hålla sina kläder vid liv länge.
 

Mia: Du blev ju mamma för första gången i juli. Vad upplever du som den största utmaningen i att vara någons förälder?
Emma:  Det kommer nya varje dag. Men kanske att anpassa sitt eget tempo helt efter honom. Jag är van med att jobba mycket och att kunna vara väldigt effektiv. Nu får man bara försöka att följa honom, det går ju inte att planera på samma sätt heller. Men det har bara varit bra för mig att lära mig att varva ner och bara uppleva saker med honom, vilket är helt fantastiskt – att få se honom se, höra och känna på saker för första gången.

 

e-e-2
Emma Elwin med sonen Dylan
 

Mia: Vilket var det mest användbara tipset du fick som gravid eller nybliven mamma?
Emma:  Ingenting varar för alltid, saker går över och blir oftast bättre!
 

Mia: Du är ju, precis som jag var för 12 år sedan, nybliven mamma och egen företagare.  Hur funkar det?
Emma:  Jag har ju aldrig varit så effektiv tidigare som jag är idag. Saker som kunde ta en vecka går ju på några timmar nu känns det som. Det känns som att man under graviditeten, och nu som mamma, äntligen utnyttjar hela sin hjärnkapacitet.
 

Mia: Vad gör du allra helst om du är ledig en lördag?
Emma:  Då åker och letar efter secondhand fynd till huset, efter det går vi på en långpromenad och äter god mat framför brasan!
 

boob-e-e-press-1Modellen Alina, Emma Elwin och sonen Dylan på pressevent på Boob HK
 

boob-e-e-press-2
Emma Elwin och sonen Dylan på pressevent på Boob HK

 

 

Din vara ligger nu i varukorgen