Hoppa till innehållet

Fri frakt vid köp över 699 SEK

🌱 Klimatkompenserade leveranser & returer

Språk:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Vet du vem som har gjort dina kläder?

Modeindustrin är en lång kedja och den består av människor. I ena änden finns du som bär plagget. I den andra de människor som odlat bomullen, vävt tyget, sytt plagget. Som kund kan det vara svårt att se människorna och fabrikerna bakom plaggen. Det vill vi ändra på.

Följ med oss under Fashion Revolution Week och ta en titt bakom plaggen.

Fashion Revolution Week 19 - 25 april

Den 24 april 2013 dödades 1 138 textilarbetare och över 2 500 skadades när Rana Plaza-anläggningen kollapsade i Dhaka, i Bangladesh. Det blev startskottet för Fashion Revolution, en global, icke vinstdrivande rörelse med en årlig kampanj i centrum.

Den 19 - 25 april enar Fashion Revolution Week folk och företag över hela världen. Målet är att skapa medvetande om vad mode verkligen kostar. För människor och för miljön. Och för att visa världen att en förändring är möjlig. Till exempel när det gäller villkoren för de människor som tillverkar världens kläder.

 

Så här tänker vi på Boob

 

Vi har bestämt oss för att bara skapa plagg som tjänar ett syfte. Sedan ser vi till att de blir så miljöoptimala som möjligt, på alla sätt. Utifrån design, funktion, materialval och produktion. Det leder till kläder som har en lång livslängd. Som tål att användas, tvättas och älskas, om och om igen.

På Boob är vi stolta över våra producenter, som är noggrant utvalda för att deras arbete håller hög kvalitet och för att de delar våra värderingar vad gäller omtanke om människor och miljö. 

 

FRW-5.jpg

 

FRW-6.jpg

FRW-3.jpg

FRW-4.jpg

FRW-1.jpg

FRW-2.jpg

 

Vad kan vi alla göra?

Tänk på hur du konsumerar. Att handla lite färre nya klädesplagg kan vara ett bra sätt att visa omsorg om både människor och miljö. Genom att handla second hand, sälja kläder som inte längre används eller lämna dem vidare till någon som har glädje av dem håller du kvar kläderna i loopen, och kläder som får stanna i loopen jobbar automatiskt för miljön.
 

IMG_4725 copy.jpg


Läs mer om alla våra fabriker och om människorna bakom våra kläder här.

 

 

 

Din vara ligger nu i varukorgen