Vet du vem som har gjort dina kläder? | Boob Design - Kläder för hela mammaresan!
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK

Fri frakt över 699 kr

Få först. Betala sen.  klarna_4.png

Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Vet du vem som har gjort dina kläder?

Modeindustrin är en lång kedja och den består av människor. I ena änden finns du som bär plagget. I den andra de kvinnor och män som odlat bomullen, vävt tyget, sytt plagget. Som kund kan det vara svårt att se människorna och fabrikerna bakom plaggen. Det vill vi ändra på.

Fashion Revolution Week 23 - 29 april

Den 24 april 2013 dödades 1 138 textilarbetare och över 2 500 skadades när Rana Plaza-anläggningen kollapsade i Dhaka, i Bangladesh. Det blev startskottet för Fashion Revolution, en global, icke vinstdrivande rörelse med en årlig kampanj i centrum.

Den 23 - 29 april enar Fashion Revolution Week folk och företag över hela världen. Målet är att skapa medvetande om vad mode verkligen kostar. För människor och för miljön. Och för att visa världen att en förändring är möjlig. Till exempel när det gäller villkoren för de människor som tillverkar världens kläder.

 

Så här tänker vi på Boob

Vi har bestämt oss för att bara skapa plagg som tjänar ett syfte. Sedan ser vi till att de blir så miljöoptimala som möjligt, på alla sätt. Utifrån design, funktion, materialval och produktion. Det leder till kläder som har en lång livslängd. Som tål att användas, tvättas och älskas, om och om igen.

Vårt mål är att bygga långsiktiga och nära relationer med leverantörer som delar vårt fokus på mänskliga rättigheter och omsorg om miljön. Vi har valt att lägga vår tillverkning i Portugal, Turkiet, Italien och Grekland. Vi ställer höga krav på våra leverantörer när det gäller miljömässigt och socialt ansvar och samarbetar bara med fabriker som respekterar vår Code of Conduct.

Vi på Boob vill vara med och uppmärksamma Fashion Revolution Week för att vi tycker att deras arbete är viktigt. Läs gärna mer om vårt arbete med hållbarhet och de material vi använder.

 

boob-irmaos-2
John, arbetar med tillskärning på Irmaos Rodrigues i Portugal.

 

Möt några av människorna och fabrikerna bekom våra kläder

Irmaos Rodrigues, Calze Ileana och Colora är tre av de fabriker vi arbetar med. Vårt samarbete bygger på en gemensam insikt: att ansvaret för den här planeten och för oss som lever här är ett vi alla måste ta.

 

Irmaos Rodrigues

Irmaos Rodrigues är en sömnadsfabrik som specialiserat sig på trikå. Perfekt för Boob alltså. Vi har jobbat ihop med dem sen 2012, de syr upp nära hälften av alla våra plagg. Och det är ingen slump. Dels är de skickliga nog att leverera den höga kvalitet ett plagg från Boob kräver. Men lika viktigt för oss är att de delar våra värderingar.

De jobbar hårt för att minimera sin påverkan på miljön. Och de är noga med att människorna som arbetar hos dem har bra villkor. Det är en ren, fin och schysst arbetsplats. Det vet vi - vi besöker dem varje år och vår produktionsagent är där varje vecka.

Belägen: I Gilmonde, Barcelos, Portugal

Antal anställda: 105 personer

Certifieringar: STANDARD 100 by OEKO-TEX® och GOTS

boob-irmaos
Irmaos Rodrigues, Portugal

 

_________________________________________________________________

 

Calze Ileana

Calze Ileana är ett stickeri som tillverkar våra tights, leggings och seamless underkläder och vi har samarbetat med dem sedan 2017. Fabriken ligger i Italien, nära vackra Gardasjön. Ileana är faktiskt också vad kvinnan som äger fabriken heter. Hon startade den 1982 och driver den fortfarande, tillsammans med sina barn, Alda och Luca.

CSR och miljö - till exempel kemikalier - är viktiga frågor för Calze Ileana, som har de bästa certifieringarna. En sak vi särskilt tycker om är deras arbete med hållbar energi. En del av den energi fabriken använder producerar de själva, med hjälp av solceller, och resten kommer från förnybara källor via certifierade företag. Dessutom samarbetar de sedan länge med en infärgningsanläggning som har en vattenreningsanläggning med bio-bakterier. 

Belägen: Italien

Antal anställda: 20 personer

Certifieringar: STANDARD 100 by OEKO-TEX®, Sa8000, Ohsas 18001 och ISO 14001

boob-ileana
Calze Ileana, Italien
 

_________________________________________________________________

 

Colora

Colora är en familjeägd färg- och tryckfabrik som vi samarbetat med sedan 2017. Fabriken grundades 1926 med bas i Thessaloniki. För 40 år sedan startade de ett vattenreningsverk, något som de var i framkant med då. Det är fortfarande en modern anläggning där man använder sig av bio-bakterier för att neutralisera vattnet som använts vid infärgning av tyger.

Belägen: Grekland

Antal anställda: 120 personer

Certifieringar: STANDARD 100 by OEKO-TEX® och GOTS

boob-colora-greece
Colora, Grekland

 

_________________________________________________________________

 

Vad kan vi alla göra?

Tänk på hur du konsumerar. Att handla lite färre nya klädesplagg kan vara ett bra sätt att visa omsorg om både människor och miljö. Genom att handla second hand, sälja kläder som inte längre används eller lämna dem vidare till någon som har glädje av dem håller du kvar kläderna i loopen, och kläder som får stanna i loopen jobbar automatiskt för miljön.

 

boob-tag

 

Var nyfiken och ta reda på vem som gjort dina kläder och under vilka förhållanden. Ta kontakt med företagen direkt. Eller klicka på länken #WHOMADEMYCLOTHES? som tar dig till Fashion Revolutions hemsida där du kan ta reda på mer.

 

boob-irmaos-1
Conceicao, arbetar med klädpaketering på Irmaos Rodrigues i Portugal.

 

 

 

Din vara ligger nu i varukorgen