Vet du vem som sytt din tröja? | Boob Design
Hoppa till innehållet

Boob använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att du fortsätter att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies

OK
Language:

Vid byte av språk gäller inte din kundvagn längre. Vill du byta språk?

OkejAvbryt ×
Skicka till:

Vart är dina kläder tillverkade?

Modeindustrin är en lång kedja och den består av människor. I ena änden finns du som bär plagget. I den andra de kvinnor och män som odlat bomullen, vävt tyget, sytt plagget. Som kund kan det vara svårt att se människorna och fabrikerna bakom plaggen. Det vill vi ändra på.

Fashion Revolution Week 23-29 april

Den 24 april 2013 dödades 1 134 textilarbetare och över 2 500 skadades när Rana Plaza-anläggningen kollapsade i Dhaka, i Bangladesh. Det blev startskottet för Fashion Revolution, en global, icke vinstdrivande rörelse med en årlig kampanj i centrum. Den 23-29 april enar Fashion Revolution Week folk och företag över hela världen. Målet är att skapa medvetande om vad mode verkligen kostar. För människor och för miljön. För att visa världen att en förändring är möjlig, till exempel när det gäller villkoren för de människor som tillverkar världens kläder.
 

Så här tänker vi på Boob

Vi har bestämt oss för att bara skapa plagg som tjänar ett syfte. Sen ser vi till att de på alla sätt blir så miljöoptimala som möjligt utifrån design, funktion, materialval och produktion. Vi gör kläder som har en lång livslängd och som tål att användas, tvättas och älskas, om och om igen.

Vår tillverkning sker i Portugal, Turkiet, Italien och Grekland. Vi ställer höga krav på våra leverantörer vad gäller miljömässigt och socialt ansvar och samarbetar enbart med fabriker som respekterar vår Code of Conduct. Vi jagar inte bara bästa pris och de snabbaste leveranserna. Vi strävar efter att bygga långsiktiga och nära relationer med leverantörer som delar våra grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter och omsorg om miljön.

Vi på Boob vill vara med och uppmärksamma Fashion Revolution Week för att vi tycker deras arbete är viktigt. Följ oss under veckan på Facebook och Instagram så berättar vi mer.  Och läs gärna mer om vårt arbete med hållbarhet och de material vi använder.
 

Det här är några av de fabriker vi arbetar med

 

Irmaos Rodrigues (sömnadsfabrik)

Irmaos Rodrigues är en sömnadsfabrik och vår största samarbetspartner. De syr upp nära hälften av alla våra plagg. Vi har jobbat ihop med Irmaos Rodrigues sedan 2012. Ett skäl är naturligtvis att de är skickliga nog att leverera den höga kvalitet ett plagg från Boob kräver. Men lika viktigt är att de delar våra grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter och omsorg om miljön.

Belägen: I Gilmonde, Barcelos, Portugal

Antal anställda: 105 personer

Certifieringar: STANDARD 100 by OEKO-TEX® och GOTS

boob-irmaos
Irmaos Rodrigues, Portugal

 

_________________________________________________________________

 

 

Calze Ileana (stickeri) 

Vi har samarbetat med Calze Ileana sedan 2017 och de tillverkar våra tights, leggings och seamless underkläder. Fabriken ligger nära den vackra Gardasjön i Italien. Ileana är även namnet på kvinnan som startade och äger företaget 1982. Hon driver fortfarande fabriken tillsammans med sina barn Alda och Luca. En del av energin som fabriken använder producerar de själva med hjälp av solceller, medan övrig energi kommer från förnybara källor via certifierade företag. 

De arbetar med en infärgningsanläggning som är en av deras långsiktiga partners och den fabriken har en sofistikerad vattenreningsanläggning med bio-bakterier. CSR, miljö och kemikalier är viktiga frågor för Calze Ileana och därför innehar de de bästa certifieringarna.

Belägen: Italien

Antal anställda: 20 personer

Certifieringar: STANDARD 100 by OEKO-TEX®, Sa8000, Ohsas 18001 och ISO 14001

boob-ileana
Calze Ileana, Italien

 

_________________________________________________________________


 

Colora (färgeri och mönstertryck)

Colora är en familjeägd färg- och tryckfabrik som vi samarbetat med sedan 2017. Fabriken grundades 1926 med bas i Thessaloniki. För 40 år sedan startade de ett vattenreningsverk, något som de var i framkant med då. Det är fortfarande en modern anläggning där man använder sig av bio-bakterier för att neutralisera vattnet som använts vid infärgning av tyger.

Belägen: Grekland

Antal anställda: 120 personer

Certifieringar: STANDARD 100 by OEKO-TEX® och GOTS

boob-colora-greece
Colora, Grekland

 

_________________________________________________________________

 

Vad kan vi alla göra?

Tänk på hur du konsumerar. Att handla lite färre nya klädesplagg kan vara ett bra sätt att visa omsorg om både människor och miljö. Genom att handla second hand, sälja kläder som inte längre används eller lämna dem vidare till någon som har glädje av dem håller du kvar kläderna i loopen, och kläder som får stanna i loopen jobbar automatiskt för miljön.

Var nyfiken och ta reda på vem som gjort dina kläder och under vilka förhållanden. Ta kontakt med företagen direkt. Eller klicka på länken #WHOMADEMYCLOTHES? som tar dig till Fashion Revolutions hemsida där du kan ta reda på mer.

 

boob-tag

 

 

 

 

Toppen
Din vara ligger nu i varukorgen